Sänk Estonia

Sänk Estonia

Uppläst av Sebastian Karlsson

3 stjärnor av 5 möjliga

Sänk Estonia Sänk Estonia Sänk Estonia Sänk Estonia Sänk Estonia
(4)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
När fartyget M/S Estonia den 27 september 1994 lämnar Tallinns hamn är passagerarna lyckligt ovetandes om att 852 personer redan är dödsdömda. Under färjan sitter två minor, ditplacerade av ett ryskt specialförband, som ska förhindra att en sovjetisk atombomb når den svenska gränsen. Och det visar sig snart att ryssarna är långt ifrån de enda som vet vad som befinner sig ombord...

Det är den svenske vapensmugglaren Sebastian Sylvard som är ansvarig för den förbjudna last som sitter på Estonias bildäck. Även han har gjort upp planer för att sätta färjan i sjönöd - och när legoknektarna spränger bogporten är det dags att hämta det dyrbara smuggelgodset. Räddningsaktionens kaos är den perfekta täckmanteln och snart ska atombomben vara på väg till sina nya ägare i Mellanöstern. Frågan är bara vad de tänker använda den till - och vad som händer om planerna går i lås.

Dan Larsson är en svensk journalist och författare från Luleå. Som undersökande journalist har han bl.a. bevakat Estonia-katastrofen och han var även tidig med att ifrågasätta Thomas Quick.