Bibliotekarien i Magdeburg : och andra berättelser ur ett radioliv

Bibliotekarien i Magdeburg : och andra berättelser ur ett radioliv

Uppläst av Gunnar Bolin

4 stjärnor av 5 möjliga

Bibliotekarien i Magdeburg : och andra berättelser ur ett radioliv Bibliotekarien i Magdeburg : och andra berättelser ur ett radioliv Bibliotekarien i Magdeburg : och andra berättelser ur ett radioliv Bibliotekarien i Magdeburg : och andra berättelser ur ett radioliv Bibliotekarien i Magdeburg : och andra berättelser ur ett radioliv
(7)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
"Om man hade varit bibliotekarie i Magdeburg under DDR-tiden, hur var det i så fall att gå från partitrogen litteratur som ingen efterfrågade, till hyllor fyllda med all världens litteratur? Hur var det att törsta efter förbjuden litteratur och sedan plötsligt kunna välja vad man ville? Och hur var det att vara bibliotekarie i ett land där litteraturen var starkt censurerad?"

I denna bok delar Gunnar Bolin med sig av sina radiominnen från 34 år i allmänhetens tjänst. Här finns berättelser från Berlin och Österrike, men också reportage om knödelns historia, samt krönikeminnen från otaliga OS. Bibliotekarien i Magdeburg är brokig och modern kulturhistoria med mycket bolinska drag; ledig och lärd, underhållande och undersökande.