Sömngångare

Sömngångare

Uppläst av Niklas Engdahl

4 stjärnor av 5 möjliga

(1)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
En grupp ungdomar i en Stockholmsförort tycks ha radikaliserats i militant jihadistisk riktning. Genast kopplas den tidigare FN-polisen Anette Jansson från Säpo in i utredningen. Underrättelser från tyska säkerhetspolisen tyder på att grupper som kan ha koppling till Sverige planerar ett terrordåd.

Samtidigt beger sig Mohammed el Mehti till Sverige för att bygga upp en importhandel av industrimaskiner. Den ärrade krigarens egentliga ärende är att bygga upp en liten cell av vältränade rättrogna soldater som bara väntar på rätt tillfälle och rätt mål.

Jamal är en hygglig men småstrulig kille som är trött på att ständigt behandlas som en andra klassens medborgare i Sverige, och han söker därför kraft i religionen hos en imam i Vårberg. Men räcker bön och goda gärningar när muslimer förföljs och bekrigas av västvärlden?

Sömngångareär en thriller som borrar sig ner i djupet på dessa tre huvudpersoner och deras drivkrafter och skildrar hur komplex vår verklighet blivit när terrorism och fundamentalism har blivit en del av vardagen.