Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping

Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping

5 stjärnor av 5 möjliga

Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping
(17)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
När det fruktansvärda dubbelmordet i Linköping kunde klaras upp efter 16 långa år var det en släktforskare som stod för genombrottet. Peter Sjölund gick 200 år bakåt i tiden och byggde ett släktnät som lyckades ringa in mördaren, som greps och erkände direkt.

En lagändring hade gjort det möjligt att använda släktforskningsdatabaser och för första gången i Europa kunde ett mord klaras upp med den banbrytande metoden, ett genombrott som kan bli viktigare än fingeravtrycket. Nu väntar en lång rad kalla fall på sin lösning.

Det här är boken om jakten som ledde fram till att Peter Sjölund kunde identifiera mördaren. Men också om alla liv som slogs i spillror av morden den där oktoberdagen 2004 och de anhörigas långa väntan på ett svar.

Journalisten Anna Bodin har följt Peter Sjölund från allra första början. Här är deras unika berättelse om jakten som satte punkt för den största mordutredningen i Sveriges historia efter Palmemordet.