Svarta änkan : den skakande berättelsen om cyanidmordet i Norrtälje

Svarta änkan : den skakande berättelsen om cyanidmordet i Norrtälje

4 stjärnor av 5 möjliga

Svarta änkan : den skakande berättelsen om cyanidmordet i Norrtälje Svarta änkan : den skakande berättelsen om cyanidmordet i Norrtälje Svarta änkan : den skakande berättelsen om cyanidmordet i Norrtälje Svarta änkan : den skakande berättelsen om cyanidmordet i Norrtälje Svarta änkan : den skakande berättelsen om cyanidmordet i Norrtälje
(4)
Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
"Cyanidmordet", "kulturkvinnan", "svarta änkan". När en kvinna åtalades för att ha förgiftat sin fästman skrev kvällstidningarna spaltmeter. Ingredienser som kärlek, svek, pengar och lögner väckte intresse och förfäran. Advokat Thomas Bodström som företrädde offrets familj berättar nu den häpnadsväckande historien bakom fallet.

Den 17 februari 2018 larmas 112 till ett fritidshus utanför Norrtälje, men livet går inte att rädda på den 57-årige Ove Dolk. Hans fästmö förklarar att Ove hade problem med hjärtat och alkoholen, och hans död konstateras ha naturliga orsaker. Men en person reagerar på fästmöns uppgifter: Oves dotter, Loise. Och när polisen inte gör några ansatser att undersöka dödsfallet inleder hon en egen kamp för sanningen.

Det var under ett restaurangbesök på Kungsholmen som Ove träffade kvinnan som stod vid hans sida när han dog. Vad hände under det år då Ove och kvinnan var tillsammans? Genom intervjuer med familj, vänner och poliser tecknar Thomas Bodström en bild av relationen, av Loise Dolks kamp och av rättegången. Utan Loises insatser hade mordet troligen aldrig upptäckts. En mördare hade gått fri och en ny man hade sannolikt svävat i livsfara.