Hon kallades hemmasittare : om skolan, tårarna och kampen i hallen

Hon kallades hemmasittare : om skolan, tårarna och kampen i hallen

5 stjärnor av 5 möjliga

Hon kallades hemmasittare : om skolan, tårarna och kampen i hallen Hon kallades hemmasittare : om skolan, tårarna och kampen i hallen Hon kallades hemmasittare : om skolan, tårarna och kampen i hallen Hon kallades hemmasittare : om skolan, tårarna och kampen i hallen Hon kallades hemmasittare : om skolan, tårarna och kampen i hallen
(1)
Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
En reportageberättelse av grävande journalist Nadja Yllner.

"De senaste tio åren har antalet barn som uteblir från skolan, som utvecklar ångest, depression och som börjar äta antidepressiva läkemedel ökat oroväckande mycket. Den här boken handlar om just det, och om speciellt ett av alla dessa barn - mitt eget."

"Hon kallades hemmasittare" är en bok för alla som brottas med sitt barn i hallen på morgonen, alla som mutar, vädjar, tjatar och kämpar med att få barnet till skolan. Här ges igenkänning och råd men också en skarp samtidsanalys. Varför är det så många barn som inte längre klarar av att gå till skolan? Och vad kan vi som individer och samhället göra åt det? Men framför allt är det en drabbande personlig berättelse om hur det gick till när Lova blev - och slutade att vara - hemmasittare.