Konsten att vara Caroline

Konsten att vara Caroline

Uppläst av Frida Hallgren

4 stjärnor av 5 möjliga

(1)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - pausa eller avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Tjugofemåriga Caroline väntar på att livet ska börja. Drömmen är att öppna en egen tapasrestaurang. Problemet är bara att det fattas minst en halv miljon i startkapital. Så tills vidare får hon nöja sig med jobbet i delidisken på matjätten Maxfood.
Mellan arbetspassen lagar hon mat, träffar fel typ av män, umgås med sin pappa, en småkriminell, före detta stjärnkock, och får upp ögonen för ensamstående mamman Bente. Hon försöker också närma sig sin egen mamma, som fastnat i sorgen efter Carolines lillebror.
Så en dag får Caroline en högst annorlunda förfrågan från en kollega. Hon erbjuds delta i ett brott, som om det lyckas, skulle kunna gjuta liv i hennes drömmar ... Konsten att vara Carolineär en modern Robin Hood-skröna - en varm och skruvad roman med mycket humor och spänning.

Peter Barlach (född 1968) är författare, regissör och musiker. Han har tidigare skrivit manus för film och teater samt flera ungdomsböcker, bland andra Inte bara tennis och Fifteen love.Konsten att vara Caroline är Barlachs debutroman för en vuxen publik.

Sagt om Peter Barlachs tidigare böcker:

"En viktig historia att berätta - och det gör han på ett fantastiskt sätt!"
Ingalill Mosander, Go'kväll

"Väldigt, väldigt bra!"
Yukiko Duke, SVT

"Man skulle kunna tala om absolut gehör [...] I skolan borde boken vara fullkomligt given när teman som kärlek och sex, sorg eller identitet behandlas."
Jan Nilsson, Bibliotekstjänst

"En stark och drabbande skildring."
Svenska Dagbladet

"Hela boken är oemotståndlig."
Helsingborgs Dagblad