Du blir vuxen den dag du förlåter dina föräldrar

Du blir vuxen den dag du förlåter dina föräldrar

Uppläst av Katarina Ewerlöf

5 stjärnor av 5 möjliga

Du blir vuxen den dag du förlåter dina föräldrar Du blir vuxen den dag du förlåter dina föräldrar Du blir vuxen den dag du förlåter dina föräldrar Du blir vuxen den dag du förlåter dina föräldrar Du blir vuxen den dag du förlåter dina föräldrar
(1)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
"Kära föräldrar,
Jag kan föreställa mig hur förvånade ni kommer att bli över mitt brev. Ja, det är jag som skriver, er fördömde son, den som ni inte hört något från på sju år. Men oroa er för all del inte, jag kommer inte med "säcken full av gåvor", som man brukar säga. Tvärtom hoppas jag att detta brev kommer att förgifta er dag."

För sju år sedan bröt Boris all kontakt med sin familj. Nu är han nyskild, på väg att förlora vårdnaden om sina barn och mår inte bra. Enligt hans psykiater skulle en ny kontakt med hans familj kunna hjälpa honom. Men det måste ske genom handskrivna brev.

Så startar en brevväxling där varje familjemedlem delar sin ilska, sin sorg, sina hemligheter och sin kärlek. Bit för bit omdefinieras relationerna och de upptäcker något nytt hos sig själva.

Du blir vuxen den dag du förlåter dina föräldrar är en rörande och ofta humoristisk läsning som fångar de komplicerade och starka band vi har till dem som vi kallar vår familj.

***
Gerard Salem (1946-2018) var en fransk psykiater, specialiserad på familjeterapi, bosatt i Schweiz. Han är även författare till flera verk inom psykiatri, terapi och familjerelationer.