Kung Caspian och skeppet Gryningen

Kung Caspian och skeppet Gryningen

Uppläst av Torsten Wahlund

5 stjärnor av 5 möjliga

Kung Caspian och skeppet Gryningen Kung Caspian och skeppet Gryningen Kung Caspian och skeppet Gryningen Kung Caspian och skeppet Gryningen Kung Caspian och skeppet Gryningen
(4)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln


I sju böcker målar C. S. Lewis upp en fantasivärld, Narnia. I serien ingår titlarna Min morbror trollkarlen, Häxan och lejonet, Hästen och hans pojke, Caspian, prins av Narnia, Kung Caspian och skeppet Gryningen, Silvertronen och Den sista striden.

Kung Caspian och skeppet Gryningen är del fem i serien.

"Eustace rusade fram mot tavlan. Edmund kastade sig efter honom och skrek åt honom att akta sig. Lucy högg tag i honom från andra hållet. Då slog en blå våg upp kring dem och de kastades ut i tavlans hav." Så kom syskonen Edmund och Lucy ännu en gång till landet Narnia och i släptåg hade de sin besvärliga kusin Eustace. Tillsammans med kung Caspian seglar de med skeppet Gryningen till haven bortom de Ensliga Öarna. Under den spännande färden i okända farvatten är Eustace odräglig i det längsta. Men när lejonet Aslan räddar honom ur en fruktansvärd knipa händer det märkliga, att till och med Eustace förändras.

Översättare:Birgitta Hammar,
Omslagsformgivare:Ilse-Mari Berglin