En skandal i Böhmen (Sherlock Holmes samlade bedrifter)

En skandal i Böhmen (Sherlock Holmes samlade bedrifter)

4 stjärnor av 5 möjliga

En skandal i Böhmen (Sherlock Holmes samlade bedrifter) En skandal i Böhmen (Sherlock Holmes samlade bedrifter) En skandal i Böhmen (Sherlock Holmes samlade bedrifter) En skandal i Böhmen (Sherlock Holmes samlade bedrifter) En skandal i Böhmen (Sherlock Holmes samlade bedrifter)
(4)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
En mystisk klient iklädd ögonmask träder in i våningen på Baker Street 221B för att få hjälp att återfå ett ytterst komprometterande fotografi. Klienten visar sig snart vara kungen av Böhmen - och personen som Sherlock Holmes måste överlista är den förslagna operasångerskan och äventyrerskan Irene Adler.
"En skandal i Böhmen" var sir Arthur Conan Doyles allra första novell om Sherlock Holmes och doktor Watson. Ett klassiskt fall med slutledningar, förklädnadskonst och oväntade vändningar!
Conan Doyle skrev under åren 1887-1927 sammanlagt 56 noveller och 4 romaner om Sherlock Holmes. Med "En skandal i Böhmen" påbörjas utgivningen av dessa i nyöversättning av Per Runhammar, som även står för uppläsningen, och i specialgranskning av Sherlock Holmes-kännaren Mattias Boström.