Brott på vattenledning

Brott på vattenledning

Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Av de 'fyra stora' i Sverige under femtio- och sextiotalet (Stieg Trenter, Maria Lang, Vic Suneson och H.-K. Rönblom) är Rönblom min favorit. - Lotta Olsson, DN

Tre damer och en herre ska delta på sällskapsresan till Marocko. En av deltagarna är Susanne, vars dagbok läsaren får ta del av.
Gruppens enda man, bortsett från herr Axelbom med reseapoteket - Herr Kornelius - dyker aldrig upp. Men det var definitivt någon som svarade jakande när hans namn lästes upp under uppropet.
Under resans femte kväll anländer gruppen till Pont du Gard, en akvedukt utanför Nîmes, och där faller en av deltagarna mot sin död. Var det verkligen en olycka eller var det någon som knuffade henne? Och finns fallet dokumenterat av Herr Axelbom som bär runt på en smalfilmskamera?

H.-K. RÖNBLOM [1901-1965] var en av de verkligt stora svenska kriminalförfattarna på femtio- och sextiotalet. Samtidigt var han journalist och politisk redaktör, bland annat på Aftonbladet. Hans böcker är skarpa, syrliga skildringar av dåtidens Sverige såväl som spännande pusseldeckare i Agatha Christie-traditionen.