En enda sommar

En enda sommar

Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Svensk feelgood-debut om en utmanande midsommar

»En mycket välskriven och stark berättelse.« Betyg: 5 av 5 - Systrarna boktokiga

»Trevlig och lättsmält läsning för hängmattan.« Ann Öhrberg, BTJ

»Charmig, lättsam feelgood som är svår att lägga ifrån sig.« I hvuvudet på Malin

Prästen Mona-Lisa är frånskild och fast på en arbetsplats där hon inte trivs. När moster Gerd visar sig ha efterlämnat ett arv och Mona-Lisa är övertygad om att det gäller stora ägor med värdefull skog säger hon därför omedelbart upp sig - bara för att konfronteras med ett arv på några tusenlappar och en ruffig camping i Dalarna.
Väninnan Ann-Christine övertalar Mona-Lisa att försöka driva campingen över sommaren och hon beger sig till Orsa. Väl på plats möts hon av missnöjda gäster, objudna fjällkor och argsinta grannar, men hon är ändå fast besluten att göra tillvaron trivsam. Campingen har en alldeles unik charm och Mona-Lisa finner en förtrogen i August, en klok äldre herre som kände hennes moster väl.
Samtidigt växer oron inför midsommar, en storhelg som alltid rör upp mörka minnen och som hon kommit att avsky. Hur ska hon kunna leverera det traditionella midsommarfirande som campinggästerna förväntar sig?
En enda sommar är en feelgoodroman om familjehemligheter och om att hitta sig själv genom att göra upp med sitt förflutna, full av oförglömliga, hjärtevärmande karaktärer.

JOAKIM HEDIN är en svensk författare bosatt i Falköping. Till vardags arbetar han som präst. En enda sommar är hans debutroman och den första boken i feelgoodserien De fyra årstiderna.

»Det här är en bok som osar svensk sommar, kärlek till Dalarna och som får en sliten campingplats att bli den idealiska platsen att fira midsommar på.« Boknjutaren

»Det gick inte att sluta läsa. Jag njöt hela tiden och ville inte den skulle ta slut.« Stinas boksida

»Jag fullkomligt älskade den här underbara boken!« Lollos Bokhörna