Mästerskapet

Mästerskapet

Uppläst av Carl Berglund
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Hjärtligt välkomna till årets mästerskap! Klockan har blivit halv tio och vi drar igång tävlingen.

Nadir ska tävla för första gången någonsin! Han och Chloe ska vara med i årets klubbmästerskap. Det är både pirrigt och lite läskigt.

Tävlingsdagen kommer, Nadir och Chloe gör sig redo. Men det är någonting som inte stämmer: Kevin känns spänd och hemlighetsfull när Nadir kommer in i klubbrummet.

Vad gjorde Kevin med den där lilla burken? Och varför viskas det om pengar och priser i omklädningsrummet?

Vad kan man vinna? En guldmedalj är väl alltid bäst? Det visar sig snart för Nadir att detta KM erbjuder så mycket mer än bara matcher att vinna.

Mästerskapet är den andra, helt fristående, boken i serien Spela badminton. Läs mer om Nadir och Chloe i Vilken smash! (2022)"Jag gillade din bok. Fokus på en enda tävlingsdag. Det blir liksom spännande och intensivt när det i princip bara utspelar sig i en byggnad under en dag. Och ett litet mysterium som också blir ett moraliskt dilemma och som får en fin upplösning. Och jag tycker att du gör det utan att det känns allt för uttänkt. Snyggt. Jag gillar Nadir och hans relation till Chloe. Jag gillar hans osäkerhet och hennes säkerhet, att de på nåt sätt hjälper varandra och kompletterar varandra. Att de är tydliga personligheter." - författare Oskar Kroon

Bra, tycker BTJ som ger boken ett bra betyg.

"[...] I Mästerskapet fångar författaren Joakim Persson klubbkänslan på en idrottsförening. [...] Joakim Persson är utbildad idrottslärare och jobbar som skolbibliotekarie och han skriver med förståelse för barns liv [...] Genomgående har Joakim Perssons barnbokserie ett inkluderandeperspektiv.[...] Karin Berner har gett Nadir och Chloe livfulla karaktärer ochvänligt mangainspirerade ögon. Barnens känsloliv speglas i illustrationerna, som sömlöst knyter an till texten."

Lektör Matilda Nilsson, BTJ-häfte nr 8, 2023