Vintergraven

Vintergraven

Uppläst av Magnus Roosmann

4 stjärnor av 5 möjliga

Vintergraven Vintergraven Vintergraven Vintergraven Vintergraven
(47)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Ny fristående thriller av författaren till Lewis-trilogin och Enzo-serien

»Vintergraven är ruskigt spännande från första sidan och kombinerar skickligt en klassisk mordgåta med ett ständigt närvarande klimatkaos.« Maria Näslund, Göteborgs-Posten

»Vintergraven är en riktigt otäck fullpoängare.« Bibbloagneta


Året är 2051. Stora delar av jordens yta ligger under vatten och människor tvingas lämna storstadsregionerna för att bosätta sig på landet.
Mannen i isen var grävande journalist och verkar ha varit något stort på spåren - frågan är vad, och vem som ville tysta honom. Men polisutredningen är bara början. Det strömavbrott som effektivt kapar Brodies kontakt med omvärlden, hans egen trasiga familjehistoria och den lilla byns brutala hemligheter visar sig snart vara en livsfarlig kombination.
I översättning av Åsa Brolin.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 12 miljoner exemplar världen över. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser. Vintergraven är hans nya fristående thriller, där klimathotet har blivit verklighet och är lika skrämmande som själva mordgåtan.