Det omätbaras renässans : En uppgörelse med pedanternas världsherravälde

Det omätbaras renässans : En uppgörelse med pedanternas världsherravälde

Uppläst av Jonna Bornemark

4 stjärnor av 5 möjliga

Det omätbaras renässans : En uppgörelse med pedanternas världsherravälde Det omätbaras renässans : En uppgörelse med pedanternas världsherravälde Det omätbaras renässans : En uppgörelse med pedanternas världsherravälde Det omätbaras renässans : En uppgörelse med pedanternas världsherravälde Det omätbaras renässans : En uppgörelse med pedanternas världsherravälde
(20)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Detta är en bearbetad ljudboksversion av Jonna Bornemarks bok "Det omätbaras renässans : En uppgörelse med pedanternas världsherravälde"

En filosofisk kritik mot samtidens mätbarhetssamhälle

Vi lever i en tid av siffror och statistik med en övertro på att alla problem går att lösa genom att spalta upp, mäta och kvantifiera. När vårt förnuft bara handlar om att räkna blir såväl våra liv som samhället i stort alltmer omänskligt. Allt och alla blir siffror och det finns inget utrymme för omdöme eller eftertanke. Vi kan idag därför tala om ett pedanternas världsherravälde.

I Det omätbaras renässans gör filosofen Jonna Bornemark just det. I boken tar hon sig an allt från vårdkris och New public management till vår syn på konst och religion. Med hjälp av tre renässansfilosofer visar hon på möjliga utvägar till ett mer humanistiskt, levande och rent av magiskt liv.