Frostjättens dotter

Frostjättens dotter

Uppläst av Magnus Tyrgrim

3 stjärnor av 5 möjliga

Frostjättens dotter Frostjättens dotter Frostjättens dotter Frostjättens dotter Frostjättens dotter
(1)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Dramatiserad med ljudeffekter och bakgrundsmusik.
* * *
Han tittade på hennes yviga lockar igen. Först hade han uppfattat dem som röda men nu såg de ut att vara en rufsig blandning av rött och blont. Han stirrade som trollbunden. Hennes hår var som alvguld där solen strålade och glänste. Hennes ögon var varken blå eller grå utan skiftade färg med ett dansande ljus som han inte kände igen. Hennes fylliga röda läppar log, och hela hennes elfenbensvita kropp var perfekt, från de smala fötterna till det gyllene håret. Hon var en dröm från gudarna och Conans puls bultade i tinningarna.
"Jag kan inte avgöra om du är från Vanaheim och är min fiende eller från Asgard och min frände. Jag har vandrat från Zingara till sjön Vilayet, i Stygia och Kush, och i länderna i Hyrkanien, men jag har aldrig sett en kvinna som du. Dina lockar bländar min syn. Inte ens de ljusaste av Aesirs döttrar har sådant hår. Vid Ymir!"
"Har du rätt att svära vid Ymir?" Hennes röst var retsam. "Vad vet du om isens och snöns gudar?"
* * *
Robert E Howard började i slutet av 1920-talet blanda fantasy, skräck och mytologi med action. romans, svärdsstrider och magi - det som senare kom att bli fantasy-genren "sword and sorcery". Howard skrev totalt cirka tjugo berättelser om Conan. Dessa publiceras nu i Krönikan om Hyboria.
* * *
Detta är den första av berättelserna om Conan (enligt Dale Rippkes kronologi). Berättelsen blev först refuserad, kanske beroende på att hjälten inte beter sig som hjältar förväntas göra och detta var kontroversiellt. Howard skrev om den till att handla om Amra, den fick titeln "Gods of the north" och publicerades 1934 i tidningen The Fantasy Fan. Efter Howards död publicerades originalberättelsen under namnet "The Frost-Giant's daughter" i tidningen Fantastic Universe 1956.
* * *
Musik av David Fesliyan (www.fesliyanstudios.com)
Ljudeffekter från Freesound.org av Luminadii, Freefire66, Bulbastre, Inspectorj, Bone666138, Blukotek, El-bee