Någon annans patient - en diagnos betyder så mycket

Någon annans patient - en diagnos betyder så mycket

Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
"Någon annans patient" är en berättelse om att vara sjuk, hamna fel i vården och inte bli tagen på allvar. Om hur man gradvis bryts ner i en värld som framstår som alltmer absurd och om hur svårt det är att samtidigt vara mamma, hur det drabbar hela familjen. I Catharinas fall är det en svår migränsjukdom. I någon annans fall något annat. Men mönstret är detsamma. Det blir att skulden läggs på patienten och som kvinna finns också risken att få en hysteristämpel i pannan. Och faller du mellan stolarna när det gäller somatik och psykiatri, då är du riktigt illa ute. För då har du verkligen beträtt Ingenmansland och är Ingens Patient.

Det är mycket personligt skrivet med känsla och närvaro, en stark berättelse som berör.

"Jag skulle önska att ingen behöver göra den här resan, för den sätter spår som aldrig går ur. Jag hoppas att de som varit med om något liknande ska kunna känna igen sig och att de som inte varit det ska kunna bli mer förstående."

Catharina Ståhlgren har tidigare gett ut flera romaner och barnböcker som hon själv illustrerat. Hon är utbildad jurist, men har valt att syssla med andra saker. 1995 drabbades hon av en svårdiagnostiserad synstörning i samband med en serie långdragna migränanfall. Det ledde till att hon lärde sig punktskrift, något hon fortfarande använder när smärtan i ögonen blir för stor. Catharina lever med kronisk migrän. En sommar drabbades hon av ett svårdiagnostiserat tillstånd och hamnade i den karusell där de oönskade patienterna snurrar runt. Och det blev nödvändigt att skriva för att förstå.