Umeå 87 : en kvinnas försvinnande och ett Sverige i förändring

Umeå 87 : en kvinnas försvinnande och ett Sverige i förändring

Uppläst av Pontus Mattsson

4 stjärnor av 5 möjliga

Umeå 87 : en kvinnas försvinnande och ett Sverige i förändring Umeå 87 : en kvinnas försvinnande och ett Sverige i förändring Umeå 87 : en kvinnas försvinnande och ett Sverige i förändring Umeå 87 : en kvinnas försvinnande och ett Sverige i förändring Umeå 87 : en kvinnas försvinnande och ett Sverige i förändring
(16)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
I Skravelsjö utanför Umeå försvinner den 19-åriga Sara Eriksson efter ett restaurangbesök. Polisen påbörjar ett stort spaningsarbete och griper kort därpå en man som snart misstänks för övergrepp på flera kvinnor.

Det är hösten 1987. Den livstidsdömde spionen Stig Bergling rymmer under en permission. I Sjöbo i Skåne beslutar politikerna att hålla folkomröstning om flyktingmottagandet. På affischer varnar myndigheter na för aids. Polisen jagar Olof Palmes mördare.

Umeå 87 är en reportagebok om en brottsutredning i Västerbotten med ett oväntat slut, men det är också ett porträtt av ett Sverige av igår. Av ett samhälle strax före det kommunistiska Östeuropas kollaps, medlemskapet i EU, monopolen som utmanas och invandringsfrågan som ska bli politisk dynamit.