Stulet fokus : så har vi blivit bestulna på förmågan att koncentrera oss

Stulet fokus : så har vi blivit bestulna på förmågan att koncentrera oss

Uppläst av Stefan Sauk

5 stjärnor av 5 möjliga

Stulet fokus : så har vi blivit bestulna på förmågan att koncentrera oss Stulet fokus : så har vi blivit bestulna på förmågan att koncentrera oss Stulet fokus : så har vi blivit bestulna på förmågan att koncentrera oss Stulet fokus : så har vi blivit bestulna på förmågan att koncentrera oss Stulet fokus : så har vi blivit bestulna på förmågan att koncentrera oss
(4)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Varför har vi så svårt att fokusera? Vilka är orsakerna? Och viktigast av allt - hur får vi tillbaka vår koncentrationsförmåga?

Forskning visar att kontorsarbetare numera endast kan hålla fokus på en arbetsuppgift i tre minuter. För studenter är motsvarande siffra 65 sekunder. Journalisten och författaren Johann Hari har ägnat tre år åt att resa världen över för att ta reda på vad som har hänt med vår uppmärksamhet. Genom intervjuer med experter och forskare har han spårat orsakerna till en av de största utmaningarna som vårt samhälle står inför idag - koncentrationskrisen.

Vi tror att vår oförmåga att koncentrera oss är vårt eget fel. Så är det inte. Mäktiga krafter i vår omgivning har stulit vårt fokus och försämrat möjligheterna att nå djup koncentration. Johann Hari beskriver i den här boken de tolv orsakerna till vår bristande uppmärksamhet och visar hur vi måste gå samman och kämpa för att återfå vårt fokus.

"Jag vågar lova att Stulet fokus kommer att bjuda på en rad aha-upplevelser och att bokens historiska perspektiv ger dig en djupare förståelse för varför vi hamnat där vi är." Anders Hansen, psykiatriker och författare