Köp första delen i Natt och Dags nya serie

Niklas är nu aktuell med första boken i en ny serie, Ödet och hoppet.
 • Ödet och hoppet

  Niklas Natt Och Dag | Inbunden 2023

  Niklas Natt och Dag är tillbaka med en ny episk och drabbande romansvit.År 1434: Kalmarunionen knakar i fogarna. Från Danmark styr Erik av Pommern med osäker hand. Ett uppror bryter ut i norr, lett av bergsmannen Engelbrekt Engelbrektsson. Till hans sida skickas den unge Måns Bengtsson att vinna Engelbrekts gunst för att främja den ätt som bär sköld i guld och blått. På Göksholm vid Hjälmarens strand lämnar han mor, far och syster. En förlorar sig i saknad, en smider ränker om tron och krona, en ges möjlighet att resa sig ur sin broders skugga.I "Ödet och hoppet" löser Natt och Dag den svenska medeltidens mest ökända mord på det enda sätt som idag står till buds: fiktionens.Niklas Natt och Dag är Måns Bengtssons sonson i femtonde led.

  210 239 kr

Läs succéserien Bellman noir

 • 1793

  Niklas Natt Och Dag

  Vinnare av Årets bok, Crimetime Specsavers Award Årets deckardebut och Årets bästa svenska debut 2017 av Svenska DeckarakademinGustav III är död. Mer än ett år har gått sedan skotten föll på maskeradbalen. Kronprinsen är omyndig och krigsåren har tömt statskassan. Riket styrs av egenintressen medan folket far illa. Ingen litar på någon. Överallt frodas missnöje och paranoia.Hösten 1793 hittas ett lik i Fatburen på Södermalm, den igenslammade sjö där allt kåkstadens avskräde hamnar. Den döde saknar armar och ben, men skadorna är inte nya.Cecil Winge har varit Stockholms poliskammare behjälplig med sitt skarpsinne förr. Nu vacklar hans hälsa, men han krävs på en gentjänst han inte kan neka. Tiden är knapp, och den vinter som ska bli den svåraste Stockholm skådat på ett decennium är i antågande.Ur fyra berättarperspektiv klär Niklas Natt och Dag av den sen¿gustavianska tiden dess prakt och ståtlighet, och avtäcker en era av kött och blod, nöd och förtvivlan, men också förhoppningar och den vilja till förändring som sått fröna till vårt eget samhälle.1793 är Bellman noir, en beckmörk sentida ättling till Drottningens juvelsmycke och ett knytnävsslag mot den idylliserade bilden av svenskt 1700-tal.

 • 1794

  Niklas Natt Och Dag

  Uppföljaren till succéromanen "1793", som tagit Sverige och världen med storm. En mor sörjer sin dotter, dräpt på sin bröllopsnatt. När ingen annan vill utreda dödsfallet frågar hon den ende som återstår, en enarmad palt som sörjer sin döde vän. På Danvikens hospital, i utkanten av Stockholm, sitter en ung ädling och våndas över det vidriga brott han anklagas för. I den andra delen i Niklas Natt och Dags "Bellman noir"-trilogi, får vi åter följa Mickel Cardell och Anna Stina Knapp och den myllrande och ruttnande värld som är deras, där vad lite som återstår av den gustavianska ärans prakt är statt i sönderfall. Niklas Natt och Dag visar att han är långtifrån färdig med sin brutala och nakna skildring av det sena 1700-talets mörkaste vrår.

 • 1795

  Niklas Natt Och Dag

  Den tredje och avslutande delen i Bellman noir-trilogin.Likt ett skadskjutet djur stryker Tycho Ceton runt i staden mellan broarna, medan han filar på en plan för att återta den glans han förlorat. Han ska ställa till med ett spektakel mer häpnadsväckande, mer hänförande och mer avgrundsdjupt vidrigt än något som dittills skådats i detta vidunderliga och vedervärdiga Stockholm.Den som satt sig i sinne att stoppa honom är Emil Winge. Men denne känner hur stödet för hans jakt börjar tryta. De paranoida myndigheterna har viktigare saker att ägna sig åt, och hans vapendragare Mickel Cardell är upptagen av en egen jakt efter Anna Stina Knapp, som försvunnit efter hennes båda barns död.

Bellman noir - ljudbok & e-bok

Läs succéboken 1793 som tecknad serie!

 • 1793 - serieromanen

  Niklas Natt Och Dag | Inbunden 2022

  Niklas Natt och Dags Bellman noir-trilogi är en av de mest framgångsrika svenska historiska skildringarna på senare tid. Böckerna har hyllats för sina skildringar av det sena 1700-talets Stockholm, en aspekt som fördjupas ytterligare då den första boken i trilogin, 1793, nu ges ut i ny form, som tecknad serie. Det inbundna albumet kompletteras med nyskrivna kommentarer av författaren, som ger inblickar i böckernas historiska bakgrund och rika källmaterial, vilket gör volymen till ett måste för såväl hängivna läsare som för nykomlingar och seriekonnässörer. Bearbetningen har gjorts av ett team bestående av framstående italienska manusförfattare och tecknare i samarbete med författaren själv.

  289

Mini-intervju med Niklas Natt och Dag

Dina böcker om Sveriges sena 1700-tal har väckt stor fascination runtom i Sverige och i andra länder. Varför tror du att läsarna är så hungriga på historia?
Svårt för mig att föra andras talan, men för egen del blev jag fascinerad av historisk fiktion via fantastik och science fiction. Gemensamt är en ofta rätt noga beskriven värld som känns exotisk men befolkas av varelser som går att relatera till. Jag inbillar mig att den mer moget lagde kan tänkas söka sig till historien i jakt på ett samband mellan orsak och verkan som gör vår egen samtid lite mer begriplig.

Nu när trilogin är avslutad, vad kommer vi kunna förvänta oss av dig härnäst? 
Jag kommer att skriva om min ätts öden och äventyr i samband med att Kalmarunionen föll samman mot mitten av 1400-talet.

Vilken är din största läsupplevelse?  
Den allra första var Wendy och Richard Pinis Elfquest och den allra senaste var Fredrik Backmans Vinnarna.

Visste du att ...

... Niklas Natt och Dags förfäder slog ihjäl Engelbrekt, förlorade huvudstaden till Kristian Tyrann och tvingades i landsflykt efter att ha krävt Jean Baptiste Bernadottes abdikation?

... den tidigaste dokumentationen av namnet Natt och Dag kan härledas till 1280?

Fler populära författare >>