Lisa Wibom - Kategoriansvarig skönlitteratur & pocket

Palimpsest - En mycket vacker och tankeväckande bok om adoption och kampen för att hitta sina rötter. Något som skall visa sig betydligt svårare än trott. Boken pekar på en fullständigt korrupt adoptionsindustri som involverar oändligt många människor. Samtidigt är den känsligt beskriven och författaren är noga med att hon berättar sin historia. Boken är väldigt fint illustrerad och man får dessutom en fin beskrivning av Korea. Mycket läsvärd.

Min fantastiska väninna - Vårens absoluta höjdare i bokväg som tagit oss med storm. Att läsa Min fantastiska väninna var som att dyka in i en Napolitansk värld som man aldrig vill ska ta slut. Vill du ha en riktigt storartad läsupplevelse denna sommar så är det denna bok du ska läsa!

Harry Potter och De vises sten - Harry Potter är väl på allas läppar nu i och med den nya boken men denna nya utgåva som är genomillustrerad är toppen som högläsningsbok i sommar. Det är många barn som kan läsa böckerna själva men jag har läst den högt med 9-åringen och vi har haft många fina stunder tillsammans med denna bok. Språket är perfekt för högläsning och bilderna väldigt fina. Garanterat mys i hängmattan!

 • Palimpsest

  Lisa Wool-Rim Sjöblom

  Lisa är adopterad från Korea. Som de flesta undrar hon om sin bakgrund, särskilt när hon själv skaffar barn i vuxen ålder. Det är när hon upptäcker att hon har ett dokument som innehåller hennes biologiska föräldrars namn, och ett annat som säger att hon är föräldralös och utan bakgrund, som Lisa får en första antydan om att något inte stämmer med hennes egen adoption. Hon börjar gräva djupare i sin egen historia och finner att den är mycket mer komplicerad än den hon vuxit upp med. Sökandet tar henne tillbaks till Korea och barnhemmet. Bilden av adoption som en god handling som ger föräldrar till föräldralösa barn börjar långsamt att vittra sönder. Palimpsest är en kritisk uppgörelse med en korrupt adoptionsindustri som skildras genom ett svårnavigerat och stundtals tumultartat röttersök, och de reflektioner och tunga minnen som väcks till liv under tiden. Lisa Wool-Rim Sjöblom är 38 år gammal och bor i Lund. Hon studerar idag vid serieskolan i Malmö. Hon har tidigare gjort barnböckerna Hitta barnen! och Leta Loppan! (Belönad med pris för Svensk bokkonst)

 • Min fantastiska väninna. Bok 1, Barndom och tonår

  Elena Ferrante

  I en hyreskasern nära landsvägen i femtiotalets Neapel växer de båda flickorna Elena Greco och Lila Cerrullo upp och blir vänner för livet. Det är efterkrigstid, nödår och våldet präglar fortfarande Italien i form av lönnmord och godtyckliga avrättningar. Lila är den självklara ledaren, den snabbfotade, den våghalsiga, den kvicktänka och den elaka. Det är också Lila som slår Elena ur brädet som skolans bästa elev, hon har lärt sig läsa själv och kommer etta på alla prov. Skolgången utgör ett löfte om en bättre framtid för dem båda, men Lila, dotter till skomakaren Fernando och hans hustru som båda är analfabeter, är den som tvingas ge upp studierna medan Elenas far, som är vaktmästare i stadshuset, ser till att dottern får fortsätta att gå i skolan.Lila gifts i stället bort vid 16 års ålder med Stefano Carracci, son till den mördade maffiabossen, Stefano som driver familjen Carraccis livsmedelsbutik med framgång i kvarteret. Elena, däremot, fortsätter sin utbildning, och drömmer om att skriva. Båda flickorna känner sig i hemlighet dragna till Nino Sarratore utan att de avslöjar något för varandra och blir därmed varandras rivaler. Nino växer också upp i hyreskasernen och är son till järnvägsarbetaren och poeten Donato Sarratore som en gång förfört änkan Melina Cappuccio men övergett henne varpå hon försökt ta sitt liv. Nino är studiebegåvad, men utan mål i livet eftersom han hatar sin far. Nino kommer så småningom att spela en avgörande roll i båda flickornas liv.Elena Ferrantes storslagna romanepos i fyra delar om Lila och Elena tar sin början när de båda kvinnorna hunnit bli sextiosex år och Lila försvunnit spårlöst. Lilas son Rino tror att hans mor gömmer sig hos Elena, som nu är bosatt i Norditalien och en etablerad akademiker, men Elena och Lila har inte haft kontakt med varandra på ett tag. I ett slags desperat försök att nå Lila, börjar Elena skriva romanen om deras gemensamma uppväxt och liv, för att på så sätt rädda Lila undan glömskan och i hopp om att få möta henne igen.

 • Harry Potter och De vises sten

  J K Rowling

  Ny utgåva med fantastiska illustrationer - perfekt för högläsning.Sexton år efter utgivningen av den första Harry Potter-boken i Sverige kommer nu en alldeles ny, genomillustrerad utgåva. Harry Potters fantastiska värld fångas mästerligt i Jim Kays makalösa bilder. Låt dig sugas in i en magisk upplevelse!Böckerna om Harry Potter har sålt i hundratals miljoner exemplar världen över. Den föräldralöse pojken som visar sig vara en trollkarl tog världen med storm, och lämnade ingen oberörd. Böckerna har blivit klassiker, och fortsätter att förtrolla nya generationer läsare.

Emma Edfeldt - Inköpare

1000 frågor om skärgården - En rolig och lärorik spelbok om frågor som handlar om skärgården. Perfekt för lite tidsfördriv med familjen en regnig sommardag, eller kul underhållning med gästerna innan middagen serveras.

Kajak - allt du behöver veta om paddling - Förra året paddlade jag kajak för första gången i mitt liv, vilket gav mersmak och något jag ska ägna denna sommaren åt. Denna bok var verkligen super och gav tips för en nybörjare men också utmaningar för den vane.

O så var de bara en - Agatha Christie är min absoluta favorit deckarförfattare. Blir du sugen på att lösa lite mord tipsar jag om denna klassiker. Missa inte de nya specialutgåvorna i nyöversättning som släpptes i samband med att Agatha Christie fyllde 125 förra året.

 • 1000 Frågor om Skärgården

  Jeppe Wikström

  En frågesportsbok med 1 000 frågor om allt mellan himmel och vatten i Stockholms skärgård. Här finns öar, djur och natur, musik, väder, kultur, historia, geografi och mycket annat.Några frågor är enkla, vissa lite svårare, men de allra flesta är lagom kluriga.En digital spelenhet visar hur många frågor en eller två personer eller ett lag har klarat och även förstås det rätta svaret på frågorna. Du kan välja om du vill svara på slumpvis valda frågor från hela boken eller hellre vill ha frågor i egen ordning.Utmana dig själv att testa dina kunskaper om skärgården eller spela i lag tillsammans med kompisarna eller familjen! En underbar present för både skärgårdsälskare och båtfolk.Boken har av Skärgårdsstiftelsen utsetts till årets Vänbok 2015.

 • Kajak : allt du behöver veta om paddling

  Stefan Jönsson, Håkan Jernehov

  Ett svenskt standardverk med allt om teknik och säkerhet, friluftsliv och motion, skapat av Sveriges främsta experter på kajakutbildning. Därutöver kajakens konstruktion, räddningstekniker, utrustning och sjömanskap.Vi ger oss direkt ut på vattnet och färdledarna Jönsson och Jernehov börjar genast undervisa. Först glider vi ut på en glittrande fjärd. Gradvis ökar komplexiteten och vädret slår om. Vi avslutar med utflykter med nya utmaningar, kanske bortom mångas ambition, men desto mer relevanta för de redan inbitna som törstar efter mer.Via en inlevelsefull skildring av en dagstur, en helgtur med övernattning, en veckotur med surf och rockhopping samt en vintertur inhämtas kunskap om allt från grundläggande paddelteknik till avancerad lek med vågor och vind.Teman utvecklas allteftersom för att turen ska bli lyckad och säker, men också för att visa på ny kunskap och tänja komfortgränserna.

 • Och så var de bara en

  Agatha Christie

  Tio små tennsoldater åt supé i Rio.En satte i halsen, och så var de bara nio.Så inleds den klassiska barnramsan som gett namn till Agatha Christies stilbildande mästerverk från 1939.Tio främlingar har blivit bjudna till en herrgård på en isolerad ö utanför Englands sydkust. Gårdens okände ägare dyker själv aldrig upp, men låter snart sina gäster förstå att var och en kommer att bestraffas. Moraliskt är de alla skyldiga till mord som de aldrig har stått till svars för. När den första döda kroppen hittas, samtidigt som det står klart att all kontakt med omvärlden är bruten, inleds en mardrömslik kamp på liv och död.Och så var de bara en är en av de mest sålda böckerna genom tiderna, alla kategorier. Det är den första i raden av Agatha Christie-deckare som bygger på en barnramsa.Agatha Christies romaner har sedan flera år varit out-of-print. Med start hösten 2014 kommer nyöversättningar ut av den stora deckarförfattarinnans verk. I nyöversättning av Helen Ljungmark har Agatha Christies romaner fått en enhetlighet som spänner över författarskapet. Förlegade begrepp har moderniserats utan att böckerna har förlorat en språklig förankring till den tid då de skrevs. Samtidigt har en brittisk underfundighet som tidigare förbisetts lyfts fram. Först ut är: Mordet på Orientexpressen och Huset på udden i september 2014 följt av Och så var de bara en i november, Poirots jul i december och Döden på Nilen, Badortsmysteriet, Fem små grisar och Miss Marples mysterier under 2015.Serien är formgiven av Sara R. Acedo och ges ut av Bookmark Förlag.Agatha Christie (1890-1976) är känd över hela världen som kriminalromanernas drottning. Hennes böcker har sålts i mer än tre miljarder exemplar över hela världen vilket ingen annan författare i modern tid kommer i närheten av. Totalt har Christie skrivit åttio kriminalromaner och novellsamlingar, nitton dramer samt sex romaner under pseudonymen Mary Westmacott.

Linn Bäckman - Webbredaktör & tf kategoriansvarig barn & ungdomslitteratur

Eligible - Till alla Austen-fans därute (och Sittenfeld-fans också såklart)! Missa för guds skull inte Curtis Sittenfelds tolkning av Jane Austens Pride and Prejudice. Rolig, smart och ambitiös. Och såklart väldigt trogen originalet - perfekt strandläsning! 

Min älskling är en fantastiskt fin barnbok om den villkorslösa kärleken mellan en förälder och ett barn. Den går på repeat hemma hos oss varje kväll. Särskilt mysig är den att läsa de dagar treårstrotset nått sitt kulmen och det känts som att man som förälder inte gjort annat än tjatat och gnällt.

Sweetbitter är Stephanie Danlers utsökta debut om 22-åriga Tess som efter college flyttar till New York och får jobb på en trendig restaurang vid Union Square. Om att växa upp och finna sig själv. En litterär pralin att sträckläsa!

 • Eligible

  Curtis Sittenfeld

  Slutsåld

  From the bestselling author of Prep, American Wife and Sisterland comes this brilliant retelling of Pride & Prejudice, set in modern day Cincinnati. Lizzy Bennett is a smart, witty, successful magazine editor in New York but when her father falls ill, she and her sister Jane, return to Ohio and the home they thought they'd left behind forever.

 • Min älskling

  Astrid Desbordes

  Det är läggdags. Charlies mamma kramar godnatt. - Sov gott, min älskling, säger hon.- Du mamma, kommer du att älska mig hela livet? frågar Charlie.- Vet du vad, svarar mamma. Jag ska berätta en hemlighet för dig.Min älskling är en oemotstånglig och ömsint berättelse om den överväldigande och villkorslösa kärleken mellan en förälder och ett barn.

 • Sweetbitter

  Stephanie Danler

  *A NEW YORK TIMES BESTSELLER | A USA TODAY BESTSELLER | AN INDIE BESTSELLER* A lush, thrilling debut about a year in the life of a uniquely beguiling young woman, set in the wild, alluring world of a famous downtown New York restaurant. "Let's say I was born when I came over the George Washington Bridge..." This is how we meet unforgettable Tess, the 22-year-old at the heart of this stunning debut. Shot like a bullet from a mundane past, she's come to New York to escape the provincial, to take on her destiny. After she stumbles into a coveted job at a renowned Union Square restaurant, we spend the year with her as she learns the chaotic, punishing, privileged life of a "backwaiter," on and off duty. Her appetites are awakened, for food, wine, knowledge and experience; and she's pulled into the thrall of two other servers--a handsome bartender she falls hard for, and an older woman whose connection to both young lovers is murky, sensual, and overpowering. These two will prove to be Tess's hardest lesson of all. Sweetbitter is a story about discovery, enchantment, and the power of what remains after disillusionment.

Henrik Engqvist - Webdesigner

Jag vill tipsa om två av mina stora skräckfavoriter.

Först ut är ljudboken Skräckens labyrinter där en mästerlig Ernst-Hugo Järegård läser några av H P Lovecrafts mest klassiska noveller.

Nästa tips är e-boken Samlade svenska kulter av Anders Fager, som med stor briljans anammat Lovecrafts skräckuniversum och tryckt ned det i den svenska myllan.


 • Skräckens Labyrinter

  H P Lovecraft

  Howard Phillips Lovecraft var en amerikansk författare av skräckberättelser, de flesta i novellform. 1927 skrev han en roman, "The Case of Charles Dexter Ward" (Gengångaren), som blev mycket uppmärksammad. Han introducerade "Cthulhu-myten", i vilken mänskligheten hotas av uråldriga väsen, bland andra den galne guden Cthulhu. Ernst-Hugo Järegård läser med sitt mycket speciella tonfall i en inspelning från 1986. Originalbanden har dessvärre försvunnit så denna utgåva har varsamt restaurerats från kompaktkassetter. Speltid: 6 timmar.

 • Samlade svenska kulter : skräckberättelser

  Anders Fager

  Verklighetens dolda fasorSamlade svenska kulter är ett antal berättelser som alla är pusselbitar i en stor helhet. De väver en berättelse från en värld som är både skrämmande, bisarr och obehagligt lik den verklighet vi känner som vår egen.Anders Fager skriver med en penna som söker det skräckinjagande och som frilägger det dolda och lyckas med obönhörlig skärpa tydliggöra det redan verkliga. Fager är lika bekväm med tjejsnacket i en buss på väg mot megadiskot i de småländska skogarna som med konsteliten i Stockholms innerstad eller med en samisk legend från 1700-talets Trondheim. Han rör sig genom klasser och befolkningsskikt utan att darra på handen. Här möter man den lilla pojken på dagis på Kungsholmen i Stockholm, en grupp kustjägare på hemligt uppdrag och Herman Göring på blixtvisit i Sverige 1938.Samlade svenska kulter skildrar med stor berättarauktoritet människor i vår närhet och vår välbekanta värld, fram till en viss punkt då berättelserna långsamt glider över till att visa oss vad som döljer sig under vardagens grå och trygga yta. Det är mäktiga förhistoriska sällskap med egna regler, härskare och gudar och som kanske har mer makt än vad som egentligen är riktigt hälsosamt, uråldriga varelser som alltid har levat mitt ibland oss - och samtidigt i det fördolda. Ett parallellt universum som är mycket fantasifullt och mycket skrämmande.Anders Fagers debutbok Svenska kulter från år 2009 (pocket 2010) utgör den första tredjedelen i Samlade svenska kulter.

Marcos Widung - Projektledare

Broderband 1 - De utstötta - Varje dag läser jag högt för mina killar, 9 och 11 år, och just nu är vi inne på den spännande bokserien Broderband och får följa Hals fascinerande äventyr i Skandia. Barnen ser hela tiden fram emot våra högläsningar och det är ett gott betyg när en bok kan locka dem bort från spel och annan skärmaktivitet.

Vår trädkoja med 13 våningar - Min son som är 9 år sträckläste denna fantasifulla och roliga bok om en helt fantastisk trädkoja. Rekommenderas.

Född till hjälte - Min 11-årige son började lyssna på ljudböckerna om Percy Jackson och är nu helt fast i fantasybokserien som blandar grekisk mytologi med nutida händelser i en uppslukande berättelse. Det enda problemet är att han inte vill slita sig från sina hörlurar nu.


 • Broderband 1 - De utstötta

  Flanagan John

  I Skandia drömmer många pojkar om att bli krigare och det kan man bara bli på ett sätt. Som tonåringar delas pojkarna upp i lag, så kallade broderband. Sedan börjar träningen. Pojkarna måste genomlida tre hårda månader för att lära sig stridstaktik, att segla vargskepp och att hantera vapen. Broderbanden tävlar mot varandra och bara ett lag kan vinna.Hal Mikkelson utses motvilligt till ledare för ett av banden - Hägern. Precis som han själv är lagmedlemmarna i Hägern de utstötta och bortvalda. I de andra lagen ingår stadens allra starkaste pojkar och vissa av dem tar träningen på blodigt allvar. Trots det antar Hal utmaningen. På pappret är Hägern det svagaste laget, men med uppfinningsrikedom och mod kanske de kan överraska sina motståndare.De utstötta är den första boken i Broderband - en ny, spännande serie av författaren till Spejarens lärling.

 • Vår trädkoja med 13 våningar

  Andy Griffiths

  0% vardag och massor av fantasi i ny skruvad serie, såld i mer än en miljon exemplar. Tänk om man kunde bo i en trädkoja! Och tänk om trädkojan hade 13 våningar, en bowlingbana, pool, akvarium med hajar, självbäddande sängar, ett hemligt underjordiskt laboratorium, lianer att gunga i, ett bibliotek fullt med serietidningar, och en automatisk marshmallowkanon som följde en vart man än gick och fyrade av marshmallows i ens mun så fort den kände av att man var hungrig. Andy och Terry bor i precis en sådan koja och de gör böcker tillsammans. Böcker om två killar som bor i en trädkoja med 13 våningar och gör böcker om helt knäppa äventyr. För VADSOMHELST kan hända i en trädkoja med 13 våningar. Grattis Sveriges ungar, skrev Martin Widmark i en krönika från Australien. Han hade då precis upptäckt serien och fått reda på att den snart skulle översättas till svenska. Andy Griffiths och Terry Denton kommer från Australien. Deras serie om trädkojan har gjort succé i alla länder den hittills kommit ut och den är såld till 15 länder.

 • Född till hjälte

  Rick Riordan

  Tänk om de gamla grekiska gudarna skulle vara levande och promenera runt på gatorna som du och jag? Tänk om de fortfarande träffade och blev förälskade i vanliga dödliga människor och dessutom fick barn med dem? Tänk om du var ett av de barnen? Och att din dyslexi visade sig bero på att din hjärna är inställd på att läsa det grekiska alfabetet? Och att din mattelärare bokstavligen är ett monster som vill förgöra dig? Och att du är född till att bli hjälten som räddar världen?

Markus Täljedal - Teknisk projektledare

Till Jacobs försvar är en omskakande psykologisk thriller och ett familjedrama som ända till slutet håller läsaren i ovisshet om vad som egentligen hänt.

Bagmen är den åttonde och senaste delen i William Lashners serie om advokaten Victor Carl, men den kan läsas helt fristående.
Nästan helt pank och utan uppdrag halkar Victor Carl som på ett bananskal in på en tillfällig bana som fixare på politikens skuggsida via en gammal kurskamrat. Under resans gång blir han både misstänkt för mord och utsatt för mordförsök.
Bagmen är en spännande och inte minst fruktansvärt rolig bladvändare. Lashner bevisar ännu en gång att han är en mästare på dialog och färgstarka karaktärer.

 • Bagmen

  William Lashner

  It's been years since we've seen Victor Carl and in all that time he has learned nothing.At a low point in his lowly legal career, Victor finds himself skulking through the streets of Philadelphia hauling a suitcase full of money for a powerful congressman. It is a rotten job on the wrong side of anyone's line, but with bag in hand Victor is suddenly hobnobbing with the city's elite and filling his bank accounts. Victor begins to think he's got a future in the political game, until one of his payoffs ends up in the pocket of a dead woman and Victor goes from bagman to fall guy.Victor's only way out might lie with a brotherhood of shady characters, sporting sacks full of cash, bad fedoras, and their own set of rules, the firmest of which is: Never Buck the Big Butter. But when the Big Butter, with unlimited currency and power, decides that Victor is in every way dispensable, Victor doesn't any longer know who to trust.Will Victor's fellow bagmen help him find a killer or follow their own sacred rules and bury him deep?

 • Till Jacobs försvar

  William Landay

  Hur väl känner du egentligen ditt eget barn?Andy Barber är en medelålders och respekterad medborgare som lever ett vanligt familjeliv i det lugna förortssamhället Newton utanför Boston. Men när en tonårspojke hittas knivhuggen till döds i enskogsdunge intill skolan slås förortsidyllen sönder.Barber arbetar som biträdande åklagare och är van att handskas med mord och dess efterföljder. Hans fjortonårige son Jacob var skolkamrat med den mördade och Barber är angelägen om att snabbt få gärningsmannen gripen och dömd. Men snart läcker det fram bevis som tycks binda Jacob vid brottet och med ens ställs Andy inför en helt annan utmaning: att hindra att hans son blir dömd för mordet.Hos Andy väcks varenda föräldrainstinkt och han gör vad han kan för att skydda pojken. Jacob säger att han är oskyldig, och Andy tror honom. Det måste han göra. Han är pojkens far. Men besvärande fakta och chockerande avslöjanden kryper fram När dramat kulminerar blir Andy och hans hustru Laurie tvungna att ställa sig varje förälders svåraste fråga: hur väl känner du egentligen ditt eget barn? Och hur långt är du beredd att gå för att rädda det?PRESSRÖSTER OM TILL JACOBS FÖRSVARDenna starka berättelse visar att de gamlagrekerna hade rätt: det värsta straffetär inte döden, utan att leva med vad du,medvetet eller omedvetet, har gjort.PUBLISHERS WEEKLY (STARRED REVIEW)Landays första rättegångsthriller fårScott Turow och John Grisham attframstå som amatörer.LONDON EVENING STANDARDVad som skiljer denna bok från mångaandra thrillers är Landays enastående förmågaatt skapa de mest fantastiska vändningari berättelsen utan att den förlorarsin trovärdighet. Men det handlarinte bara om spänning. Landay skildrardet komplexa förhållandet mellan familjoch samhälle i en föränderlig värld.DAILY MAILWILLIAM LANDAY inledde sin karriär som distriktsåklagare men debuterade som författare 2003 med den kritikerrosade och prisbelönta kriminalromanen Mission Flats (Den röda dörren). Han gav sedan ut The Strangler, som även den väckte mycket uppmärksamhet och nominerades till en rad priser.Bokrättigheterna till Landays tredje roman Till Jacobs försvar har redan sålts till 20 länder och även filmrättigheterna är sålda.

Elin Thörnqvist - Teamleader operativt inköp

Allt om bröllop - Fina bilder och många tips bland annat på hur man ska tänka kring gästlista, bordsplacering och fotografering.

Bröllop - inspiration för det moderna brudparet - Lite annorlunda bröllopsbok, tankar kring bröllop utomlands, annorlunda dekorationer kring olika teman och de bästa blommorna till brudbuketten från alla årstider.

Lonely Planet Pocket New York City - Guideboken som visar detaljerade kartor på de mest besökta områdena och tips för varje stadsdel.

Miami - Guideboken som visar de bästa utflyktsmålen i Miami och Florida.

Ola Toresten - Chef affärsutveckling

Stoner - Detta är romanernas roman! En lågmäld men mycket fin berättelse om William Stoners uppväxt och liv i den Amerikanska mellanvästern i slutet av 1880-talet.

Sex dagar - Fruktansvärda scener utspelar sig i Los Angeles 1992 efter att poliserna som misshandlat Rodney King frikänts. En mycket stark roman där man får följa händelserna under sex dagar från de olika inblandades perspektiv. Som TV-serien "The Wire" fast i romanform. 

Beppe testar! 15 experiment i köket! - Det här är den perfekta boken för alla vetgiriga barn (och föräldrar). Allt du behöver finns garanterat hemma i skafferiet. Gör till exempel din egen raket av vinäger och bikarbonat, lär dig om osmos eller kolla in vad som händer när man mikrar marshmallows.

 • Stoner

  John Williams

  Det här är berättelsen om William Stoner, som föds i den amerikanska mellanvästern i slutet av 1800-talet. Hans liv ligger utstakat han ska slita på föräldrarnas gård med den torra jorden. Men Stoner har läshuvud och skickas till universitetet för att bli agronom. När han hamnar på ett seminarium i litteratur ändrar hela hans liv riktning.Så börjar den mödosamma resan mot att skapa sig en egen tillvaro. Han arbetar på sin avhandling i engelsk litteratur, träffar en kvinna och gifter sig, börjar undervisa. Äktenskapet blir en katastrof. Stoners tillflykt blir det inre livet; han arbetar hårt och blir en omtyckt lärare. Hans idealism gör honom allt ensammare men så möter han sent i livet kärleken och förstår för första gången vilken kraft som bor i mötet mellan två människor.Stoner är en gripande roman om en mans livsresa. Utåt är han oansenlig, men inom honom ryms en värld av sorger, förhoppningar och besvikelser. Williams förmåga att gestalta de känslotillstånd som är allra svårast att sätta ord på får romanen att glöda som ett varmt bloss i den kalla natten. Vi är alla Stoner.John Williams (19221994) föddes i Texas. Han arbetade som universitetslärare, skrev poesi och tre romaner; Stoner, Butchers Crossing och Augustus, för vilken han vann National Book Award 1973.Stoner utgavs första gången 1965. Den fick fina recensioner och upplagan om 2 000 ex sålde slut. 2003 återutgavs den av New York Review of Books förlag och sakta spred sig nyheten om en fantastisk bortglömd bok tio år efter författarens död. 2014 är Stoner en bästsäljare över hela Europa.Stoner är en djupt gripande roman som fick mig att uppleva vad riktigt stor litteratur kan innebära.Ingalill Mosander, AftonbladetDet är en stillsamt berättad historia om ett liv bland alla andra, men ändå andlöst spännande eftersom dramaturgin är så väl genomförd. // Jag har satt Stoner i händerna på människor som försvunnit bort ett dygn, för de kan inte släppa boken för nåt annat. Sen kommer de tillbaka och vill - måste! - prata om det de just varit med om. Alla säger samma sak: de är skakade och sorgsna men väldigt lyckliga att de läst boken.Åsa Linderborg, AftonbladetAllra sista meningen i Stoner är så bra att det händer något i kroppen: jag slår ihop boken, pressar den mot ansiktet och silar luften mellan tänderna som om jag plötsligt blivit intensivt generad. Men inget är genant - sista meningen i romanen är bara så fruktansvärt bra. Den ger en liten smula hopp inför döden, sluter livscirkeln, stänger berättelsen och gör litteraturen oförgänglig.Malin Ullgren, DNDet är en märkligt liten, stor roman. Så anspråkslös i tilltalet men med så djupa och svårfångade känslotillstånd. // Stoner föds, lever, dör. Det är bara ett liv. Men Williams lyckas skriva fram en magisk, storslagen melankoli. En mästerlig författare.Fredrik Virtanen, AftonbladetDet John Williams gör är att han skriver fram ett helt liv, så stilla där på platsen, lika mättat av inre tankar och närvaro som emellanåt frånvarande i den så kallade verkligheten. // Och det jag känner är att jag i min tur blir lite förtrollad när jag läser Stoner, påmind om min egen livslånga och djupa förälskelse i litteraturen. Om den där hängivenheten som bär kulturen, berättar livet, men som idag dessvärre ifrågasätts till och med inom kulturredaktioner.Anneli Dufva, KulturnyttPå ytan händer det ganska lite i William Stoners liv. // Ändå läser jag den i ett svep, just på grund av Williams förmåga att gestalta Stoners liv - klassresan, otryggheten i borgerligheten, kärleken till lärdom - från en punkt som är i exakt jämnhöjd med subjektet. Vi ser det han ser, delar hans små stunder av lycka och stora, avgörande besvikelser, känslan av att blev det inte mer?Jens Liljestrand, Expressen

 • Sex dagar : en roman om upploppen i Los Angeles 1992

  Ryan Gattis

  "En av de starkaste skildringar av utanförskap och våld jag någonsin läst. Om du bara ska läsa en bok i år är det den här." JENS LAPIDUS"Sex dagar är en storslagen prestation" DENNIS LEHANE"Frätande, intensiva scener med bäring på vår tid" JOYCE CAROL OATESApril 1992. I sex dagar brinner Los Angeles, efter att poliserna som misshandlat Rodney King frikänts. Gängen tar över, affärer plundras, polisen är någon annanstans.En av de drabbade är Ernesto, som på väg hem från jobbet blir indragen i en uppgörelse som egentligen inte har med honom att göra.Sex dagar är berättelsen om Ernesto och hans närmaste, och den våldsamma hämnd som måste utkrävas efter upploppens första dag. Ryan Gattis har skrivit en explosiv kollektivroman som för tankarna till tv-serien The Wire; en roman om rasism, polisvåld, gängkrig. Men också om gemenskap och lojalitet in i döden - om människor som du aldrig kommer att glömma: Ernesto, Payasa, Fate, och Lil Creeper.Vi följer gängen och poliserna, sjuksköterskorna och butiksägarna. Nyskapande och andlöst spännande leder romanen läsaren in i hjärtat av en stad och ett samhälle som redan vittrat sönder, men som ändå alltid tycks återuppstå."Sex dagar är lika delar grekisk tragedi, journalistisk reportagefantasi, Steven Seagal-manus och fingerfärdigt litterärt experiment som stiligt använder en berättarteknik som beter sig som en väv av framåtfallande dominobrickor. [...] Husby eller Tottenham är aldrig långt borta när jag läser. Den till synes omedvetna klaustrofobin, en medfödd instängdhet, nästan en geografisk förlamning baserad på att man valt sina föräldrar med alltför dålig omsorg, gör sig påmind i varje personporträtt, i varje berättelse." ANDRES LOKKO, ARBETET

 • Beppe testar! 15 experiment i köket

  Beppe Singer

  Det här måste testas! Det finns mer än du tror hemma i skåpet som man kan göra spännande saker med. Gör din egen pruttiga saft och upptäck vad den kan göra som vanlig saft inte kan, mikra marshmallows och se vad som händer eller varför inte göra din egen skumfabrik - hemma i köket! Väldigt "viktig" vardagsvetenskap! Och kul sysselsättning hemma en vanlig labblördag... Alla får vara med!I den här inspirerande boken har barnens vetenskapsfavorit Beppe Singer samlat 15 roliga experiment som inte kräver särskild utrustning. Det är bara att följa de tydliga instruktionerna som åtföljs av Åsa Liffners foton och Kjell Thorssons tecknade illustrationer. Inget ska vara krångligt - våga labba och slabba!

Magnus Svensson Bragsjö - Kategoriansvarig facklitteratur, engelskt & e-böcker

Fartblinda - Finansthriller med bra tempo! Extra intressant då författaren är ekonomjournalist och baserar boken på verkliga händelser när HQ Bank kraschade.

Skillnadens trädgard -.Sara Bäckmo beskriver på ett lustfyllt sätt hur man kan förlänga odlingssäsongen och skörda nästan året om. Matnyttigt och inspirerande.

Gilla Paris - Stjärnkocken Alain Ducasse guidar till Paris krogar på ett sådant sätt att man genast vill åka dit! Inte bara lyxkrogar utan även falafelhak, caféer och trevliga barer. Finns även för London.

 • Fartblinda

  Carolina Neurath

  Neurath har gjort en gedigen debut och med koncis stil skrivit en thriller som utspelar sig i finansbranschen. Henric Ahlgren, BTJ-häftet nr 6, 2016 Under en jakthelg i Skåne nås Peder af Rooth av ett samtal som kommer att förändra allt: den anrika bank där han är vd riskerar konkurs. Någon timme senare sitter han i ett privatplan med sin fru på väg tillbaka till Stockholm där dramatiska dygn väntar. Den egensinniga ekonomijournalisten Beatrice Farkas fick tipset som skulle kunna fälla banken för länge sedan. I månader har hon stridit mot ett par av landets mäktigaste finansmän. Aldrig hade hon kunnat ana konsekvenserna av sitt avslöjande. En natt väcks hon av ett sms. En av bankcheferna som blivit hennes bästa källa har fallit från sin balkong på Strandvägen. Kvällspressen skriver om det som ett självmord. Men hon är övertygad om att det inte stämmer. Någon ville stoppa honom. Fartblinda är en thriller som utspelar sig i den svenska finansvärlden, delvis inspirerad av verkligheten. Neurath lyckas göra ämnet både begripligt, intressant och spännande... den är baserad på verklig grund, krisen i HQ Bank, vilket gör läsningen än mer intressant... bra tempo och spännande intriger med karaktärer som Neurath lyckas göra flersidiga. Cecilia Ekebjär, Gefle DagbladEn spännande och initierad thriller i finansmiljö. Parallellerna till den uppmärksammade HQ-kraschen för några år sedan gör boken extra kittlande... underbart att följa hur egoistiska, sexistiska och snuskigt rika finanssnubbar trasslar in sig i lögner och faller på eget grepp. Rebecka Edgren Aldén, Damernas Värld

 • Skillnadens trädgård : ett ekologiskt trädgårdsskafferi

  Sara Bäckmo

  Sara Bäckmo förvandlade en igenvuxen tomt till ett ekologiskt trädgårdsskafferi och fick på köpet en ny passion Skillnadens Trädgård. Tvärtemot alla råd till nybörjarodlaren om att börja smått och sedan utöka började Sara stort. Och utökade till större. Genom att Sara på olika sätt förlänger den traditionella odlingssäsongen är det möjligt för familjen att äta nyskördat under hela året. En del av skörden lagras också för att ätas under vintermånaderna. I Skillnadens Trädgård delar Sara med sig av den glädje hon känner inför att odla grönsaker, frukt och bär. Hon ger enkla och handfasta råd om hur man går tillväga för att bli så gott som helt självförsörjande på grönsaker. Det handlar mycket om att testa sig fram, att våga experimentera och att leva med köksträdgården, snarare än att ha en grönsaksodling. Och det fina med en trädgård är att hur det än råkar bli just i år så kommer det alltid en ny vår. Sara Bäckmo är journalist som sedan fem år tillbaka odlar och skriver om Skillnadens Trädgård. Saras köksträdgård har en unik position i sociala medier med 20 000 följare på Facebook, 5 000 på Instagram och 140 000 sidvisningar/månad på bloggen. Maria Fors Östberg delar Saras trädgårdspassion och tillbringar mycket tid i Skillnadens trädgård. Hon är verksam som frilansfotograf och skribent.

 • Gilla Paris

  Alain Ducasse

  100 matjuveler du inte ska missa bland Paris matställen. Alain Ducasse tar med dig till hans bästa matställen i alla prisklasser. Ställen som erövrat hans hjärta och väckt hans nyfikenhet. Den kände matprofilen presenterar 100 fantastiska matställen och eldsjälarna som står bakom. Ät på genuina favoritbistroer, tavernor, enkla hål-i-väggen och inspirerande institutioner. Följ med till street food-ställen, flotta restauranger, genuina slakteributiker och prisbelönta konditorier. Alain Ducasse lyfter fram sina krögarkollegor och förordar genuint hantverk, ekologiska och närodlade råvaror och guidar dig till de bästa matupplevelserna.

Mikaela Sörenson - Content Manager

Kära Liv och Caroline är den perfekta semesterboken! Skrattade, skrockade och skruvade på mig av igenkänning. Liv och Caroline levererar fenomenala svar på livets alla frågor, stora som små.

Gillar du psykologisk spänning i kombination med kulturella referenser - läs Generation Loss. Mörk och smart thriller där den avdankade fotografen Cass Neary briljerar som motsträvig hjältinna.

Sedan de träffades har alla gillat och beundrat Nora Websters man Maurice mer än henne. Nu är hon ensam kvar, men vem är hon? Fantastisk och lågmäld roman om Irland på 60-talet och Noras väg tillbaka ur sorgen.

Romanen A Little Life tar sin tid - men den är verkligen värd det. En storslagen berättelse som håller sig kvar långt efter läsningen. Kommer på svenska i höst!


Johanna Svensson - Webbredaktör & sociala medier-ansvarig

The Muse - Jag fullkomligt älskar Jessie Burtons sätt att skriva - miljöer och karaktärer kommer till liv så pass att deras öden kommer att leva med dig långt framöver.

Red Rising-trilogin är det nya Hunger Games för vuxna - i rymden! (hela serien finns även på svenska).

Sommarens stora händelse för alla oss som fått utstå besvikelsen i att brevet från Hogwarts aldrig kom - ge mig mer Harry Potter nu!

The Girls är den sortens uppslukande och exceptionellt välskrivna roman jag älskar att sträckläsa. Kommer dessutom på svenska i höst!Ola Torstensson - Utvecklare

Shakespeare's First Folio: Four Centuries of an Iconic Book - Den första någorlunda kompletta samlingen av Shakespeares pjäser trycktes år 1623 i 750 exemplar, varav ungefär en tredjedel ännu finns kvar. Här berättas inte alls om hur en av världens mest kända böcker kom till, utan om det som hände sedan: var boken såldes, vilka som köpte den, vad den kostade, vad de hade den till; vad de antecknat, korrigerat eller klottrat i sina exemplar; hur de lagat dem, kompletterat dem eller förstört dem; hur de tålmodigt sökt och funnit boken, visat upp eller gömt den, sålt den av egen kraft eller via sitt dödsbo. Ack, om vi på Bokus kunde ana vilka rika liv som nu måtte levas av alla de böcker vi sålt!

La garçonnière - Grémillons uppföljare till sin spännande debut Den förtrogne utspelas i Argentina på 1980-talet, några år efter militärjuntans brutala styre. Bödlarna har hunnit ge sig själva amnesti men såren efter alla mord, försvinnanden och barnstölder är fortfarande oläkta. Det är bråda tider för psykoterapeuter. När en sådan häktas för mordet på sin fru bestämmer sig vår huvudperson Eva Maria, en av hans patienter, för att forska i fallet. Föga lönt att försöka lura er som läst Den förtrogne att allt är så som det först verkar vara.

A Man of Misconceptions: The Life of an Eccentric in an Age of Chance - Nej, korsar man kameler och geparder får man inte giraffer, småkryp uppstår inte spontant ur lera, och det är inte magnetism som får jorden att värmas av solen. Har man facit, eller åtminstone backspegel, är det lätt att hitta anledningar att göra sig lustig över jesuitprästen Athanasius Kircher, som aldrig blygdes för att ha en åsikt, ja oftast en hel teori, om vad som helst; egen erfarenhet av det han skrev om betraktade han inte som nödvändigt. Det var ändå välförtjänt att han var en av 1600-talets mest respekterade vetenskapsmän - men han råkade leva i en intressant tid då det ännu bara hade anats, av ett fåtal i kretsen runt Galileo, vad som egentligen är bästa sättet att förstå hur naturen fungerar. Glassies biografi är stor underhållning, ömsom sarkastisk och vördnadsfull.

 • Shakespeare's First Folio

  Emma Smith

  This account of the 1623 edition of Shakespeare's collected plays provides an account of the its post-publication history, tracing the individual copies of the First Folio across time and space to understand what it has meant to its various owners and users.

 • La garconniere

  Helene Gremillon

  Buenos Aires, 1987. Lisandra Puig est retrouvée morte défenestrée, au pied de son immeuble. La police aussitôt suspecte son mari, le docteur Vittorio Puig. Il est psychanalyste. Dans son cabinet s'allongent sur le divan bourreaux et victimes de la dictature argentine. Eva Maria est l'une d'entre elles. Persuadée de l'innocence de Vittorio, elle décide de mener l'enquete. Pour elle, c'est certain : le meurtrier se trouve parmi les patients. Mais lequel? Et pourquoi? Apres Le confident, traduit dans plus de trente langues, Hélene Grémillon nous offre un nouveau roman ensorcelant : jalousie, aveuglement, une danse étourdissante des sentiments pour un livre a suspense, impossible a lâcher

Maria Hamrefors - VD

Jag vill tipsa om två böcker med systerskap som tema. En syster i mitt hus av Linda Olsson är en lite vemodig men finstämd bok, som är svår att lägga ifrån sig. Vi som tyckt om Linda Olssons tidigare böcker blir inte besvikna. 

Den andra boken om två systrar är romandebuterande Lena Ackebos Världens vackraste man. Hon har tidigare givit ut tecknade album och skriver mycket målande och fängslande. Även detta är en bladvändare med mycket igenkänning, som jag varmt rekommenderar.

 • En syster i mitt hus

  Linda Olsson

  Ett gripande familjedrama om svek, sorg, hopp och förlåtelse. Med stor psykologisk skärpa skildrar Linda Olsson två systrar vars liv har formats av den barndom de delat, och ändå inte delat.I ett stort hus på Costa Brava i norra Spanien, Pyrenéernas sista utpost innan de försvinner ner i Medelhavet, väntar Maria med bävan på sin syster Emma. Sist de sågs var på mammans begravning för två år sedan. Sedan dess har Maria levt en ensam tillvaro. Det är oktober och turisterna har precis lämnat den lilla staden. De båda systrarna promenerar, simmar i det ännu ljumma havet och tillbringar långa kvällar på husets takterass. Deras samvaro är stel och konversationerna tafatta. Emmas närvaro inkräktar alltmer på Marias liv. Men successivt kommer deras barndomsminnen ifatt dem och till slut måste de närma sig det som inte går att samtala om. Om den förlorade systern, hon som dog. Den älskade. I bakgrunden finns hela tiden deras mamma. Alltings början och alltings slut. Linda Olsson (1948) debuterade med Nu vill jag sjunga dig milda sånger (2006) en roman som gick rakt in i hjärtat på miljoner läsare runt om i världen. Därefter har hon utkommit med flera starka relationsromaner, Sonat till Miriam (2008), Det goda inom dig (2011) och nu senast I skymningen sjunger koltrasten (2014). Hon har även släppt spänningsroman tillsammans med Thomas Sainsbury (2015).

 • Världens vackraste man

  Lena Ackebo

  Systrarna Mona, pensionerad lärare, och Barbro, hemmafru, har inte mycket gemensamt trots att de vuxit upp i samma familj. Mona är präglad av mörka minnen, Barbro håller fast vid bilden av en lycklig barndom. De få gånger de träffas slutar nästan alltid i gräl och tårar. När Barbro föreslår att de ska åka på en charterresa till Mallorca för att lära känna varandra bättre följer Mona ytterst motvilligt med. Resan får oanade konsekvenser. Mellan dem kommer nämligen Världens Vackraste Man, en ytterst charmerande engelsman som är ägare till Alberts Hall, som tar Mona med storm och gör Barbro mycket misstänksam. Efter veckan på Mallorca är inte mycket sig likt i systrarnas liv.Lena Ackebo har skrivit en tragikomisk berättelse full av insikt om mänskliga beteenden, vardagliga sorger och längtan efter något annat. Hennes förmåga att avlyssna samtal och ringa in personligheter är osviklig, och det gör Världens vackraste man inte bara till en mycket mänsklig historia om hur kärleken kan drabba en med full kraft när man minst anar det, utan också till en skarpsynt, rolig och rörande skildring av familjer i sönderfall.Lena Ackebo är prisbelönt bildkonstnär och berättare. Sedan debuten i satirtidskriften Galago 1984 har hon givit ut tio tecknade album, de flesta med samhällskritiskt innehåll. Hon har också regelbundet medverkat i dagspressen och skrivit manus för SVT. Världens vackraste man är hennes första roman.Romanen är en fullträff. Skoningslös och inkännande och helt på pricken i det där skaviga; irritationen på den andre i de små gesterna, minerna och orden. Dessutom en vacker historia om att livet kan förändras. Vilken debut! Marie Eriksdotter i BTJ-häftet nr 8.MMMM, en relationsroman som är varm, lyhörd och faktiskt ganska underbar Jenny Lindh i M Magasin"Ackebo skriver rappt och engagerande, med fingertoppskänsla för både dialog och dramaturgi. /.../ Om jag får tippa kan det här bli årets sommarläsning i hängmattan för dem som tröttnat på att plöja bästsäljare om ömkansvärda och lustiga gubbar i pensionsåldern." Oline Stig, Tidningen ViÅrets sommarläsning i hängmattanOline Stig, Tidningen Vi

Titti Lagergren - Inköpare

Jag minns ingenting och andra betraktelser - Underhållande och lite vemodigt om ett spännande levt liv.

Den glömda rosenträdgården - Mysig och lättsmält "feel-good" sommarläsning. Inga stora överraskningar i handlingen, men det kan också vara skönt ibland.

 • Jag minns ingenting och andra betraktelser

  Nora Ephron

  En samling smarta och roliga tankar om livet och åldrandet av författaren till "When Harry met Sally", "You've got Mail" och "Sleepless in Seattle". Jag minns ingenting blev Nora Ephrons sista bok. En samling essäer och krönikor om allt från äggviteomeletter till skilsmässor, som får dig att skratta igenkännande, kanske uppröras och till och med gråta en skvätt. Med sin klara blick och sitt skarpa intellekt beskrev Ephron sin samtid, sitt åldrande och sin syn på olika företeelser med obeveklig humor. Med stor självinsikt summerar Ephron här sitt liv, och bokens huvudteman kretsar kring: journalistiken, filmbranschen,barndomen, männen, åldrandet och framför allt New York, alltid New York.

 • Den glömda rosenträdgården

  Marita Conlon-Mckenna

  Molly Hennessy lämnas ensam när hennes make David oväntat dör i hjärtinfarkt. Deras hus i byn Kilfinn är charmigt men befinner sig till stora delar i förfall. Till Mollys förskräckelse hör dessutom banken av sig och vill att Molly betalar av de lån som tagits på huset. Enda lösningen på Mollys problem ser ut att vara en försäljning av Mossbawn House.Gina Sullivan jobbar på Cassidy's Café i Kilfinn, som ägs och drivs av Nora Cassidy. När Nora plötsligt drabbas av en lättare stroke tvingas Gina ta över ruljangsen och upptäcker till sin förvåning att hon inte bara klarar av uppgiften, hon skulle gärna driva bykaféet vidare i egen regi. Noras brorson Martin har dock planer på att ta över driften själv.Kim O'Reilly har nyligen blivit av med både jobb och pojkvän, och känner att hon behöver en omstart. När faster Molly erbjuder henne en vistelse på Mossbawn House medan hon funderar över framtiden tackar Kim genast ja.De tre kvinnorna söker alla en ny inriktning i livet och när Molly plötsligt får en idé till hur hon ska kunna behålla Mossbawn House blir både Kim och Gina delaktiga i hennes planer.Efter framgångarna med En liten hattaffär på hörnet och Kockskola för ensamma hjärtan visar Marita Conlon-McKenna återigen att hon skriver irländsk feelgood när den är som bäst.

Henrik Smedenfors - Kundansvarig företagsförsäljning

100 balla ställen i Köpenhamn - Valle Vestesson följer upp sin serie med balla  och otippade smultronställen med en Köpenhamnsupplaga. Utmärkt guide till Byen bortom Ströget och Tivoli. Tidigare guider täcker Skåne och Stockholm.


 • 100 balla ställen i Köpenhamn

  Valle Westesson

  Valle Westesson fortsätter sin upptäcktsresa i jakten på balla ställen. Efter att ha kartlagt både Skåne och Stockholm har turen nu kommit till Köpenhamn staden som alla svenskar älskar men få har trängt innanför huden på.Boken är en veritabel skattkarta för den som vill börja skrapa på ytan till hyggets högborg. Köpenhamnsresenären får både handfasta tips på vart utflykten kan gå och en djupare förståelse för varför staden ser ut som den gör. Vad sägs om ställen som världens minsta teater, ett café som hyr ut svanar eller en hel gata med antikvariat? Med 100 balla ställen i Köpenhamn visar Valle återigen hur äventyret många gånger faktiskt finns runt hörnet. Man behöver inte åka särskilt långt för att få uppleva det häftiga, märkliga, vackra, annorlunda eller knäppa. Det finns gott om undangömda stäl¿len som ortsbefolkningen tar för givna, men besökaren beundrar. Allting är förpackat i ett praktiskt och tåligt pocketformat perfekt för resan. Valle Westesson är komiker, författare och kulturproducent. Han har skrivit manus och medverkat i flera humorprogram för både tv och radio, däribland P3-programmet Hej domstol!. Valle har också skrivit teaterpjäser för Malmö Stadsteater och driver kulturskeppet Blå Båten i Malmö.

 • 100 balla ställen i Skåne 2016-2017

  Valle Westesson

  Slutsåld

  Valle Westessons 100 balla ställen i Skåne 20162017 är den femte uppdaterade versionen av succéboken som hittat sin egen hylla inom reselitteraturen. Den är som vanligt uppdaterad med aktuell fakta och referenser, men också med 10 helt nya ställen. Däribland Sveriges äldsta minigolfbana, ett hotell med rum av tält och ett intakt 50-talscafé där kardemummabullarna bakats på samma recept i 60 år.Valle visar hur äventyret många gånger faktiskt finns runt hörnet. Man behöver inte åka särskilt långt för att få uppleva det häftiga, märkliga, vackra, annorlunda eller knäppa. Det finns gott om undangömda stäl¿len som ortsbefolkningen tar för givna, men besökaren beundrar. Allting är förpackat i ett praktiskt och tåligt pocketformat perfekt för resan. Valle Westesson är komiker, författare och kulturproducent. Han har skrivit manus och medverkat i flera humorprogram för både tv och radio, däribland P3-programmet Hej domstol!. Valle har också skrivit teaterpjäser för Malmö Stadsteater och driver kulturskeppet Blå Båten i Malmö.

 • 100 balla ställen i Stockholm 2015-2016

  Valle Westesson

  Den uppdaterade versionen av Stockholms ballaste bok nu med tio nya ställen! I år återvänder Valle till huvudstaden för att utforska spännande platser som kanske inte är jättekända men icke desto mindre värda att uppmärksamma, och framförallt besöka. Allting förpackat i ett praktiskt och tåligt pocketformat som är perfekt vid en stadsrundtur.Även för den som tror sig veta allt om sitt Stockholm utlovas överraskningar. Bland årets nya sevärdheter märks: den bortglömda bangolfbanan, den äldsta mosaiska begravningsplatsen i Sverige och en nybyggd medeltidsruin. Och en hel massa annat ballt!Valle Westesson arbetar som komiker och författare och har en bakgrund inom radio med P3-programmet Hej domstol! och inom teve där han skrivit manus åt till exempel Robins, Hej rymden! och Gabba gabba. Han har också startat humorsajten Rikets sal som utkom med en bok 2011.