Användarprofil Karin Linnéa Kristina Karlsson / Betyg & recensioner / Hunden som skäms : myt eller sanning?

Recension av Karin Linnéa Kristina Karlsson

Något som många hundägare har tänkt

8 november 2016

... men fått försvara med näbbar och klor. Du kan "tala" med din hund och den "talar" tillbaka!

Jag tror att Jensen är något på spåret! Hunden är inte bara en underart till vargen utan har efter årtusenden utvecklat ett helt eget sätt att vara och tolka sin värld, som särskiljer sig från vargen.

Jensen föreslår att hunden, inte bara ofta är människans bästa vän, utan också en av de arterna på jorden som är bäst på att läsa av den mänskliga arten. Ofta nog som Jensen ger uttryck för, bättre på det än människan själv.

Ibland upplevde jag att Jensen drar lite snabba slutsatser (vilket också är rejät uppfriskande), men då ska tilläggas att han har lämnat referenser till den forskning utifrån vilken han drar sina slutsatser. Vilket ger en en möjligheten till att snabbt finna studierna, läsa och själv ta ställning. Samt, som jag minns det är Jensen tydlig med när det är hans egna iakttagelser. MYCKET BRA, både med den ena och andra!

Jag rekommenderar boken varmt, både för att den lyfter fram hundens egen form av speciella intelligens och empatiförmåga, samt att den ger många tankeväckande reflektioner!

Nu har jag fått mer bränsle på brasan för att fortsätta mitt eget utforskande av den kontakt och kommunikation jag dagligen har med denna underbara varelse - hunden!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej