Användarprofil Fredrik Nilsson / Betyg & recensioner / Riv pyramiderna! : en bok om den nya människan, chefen och ledaren

Recension av Fredrik Nilsson

En ögonöppnare!

17 december 2016

Jan Carlzon är ett namn jag minns från när jag var liten, han var någon som "frälste" SAS, men mer än så kan jag inte riktigt påminna mig att jag minns. Carlzon med z minns man av någon anledning och sedan jag fick reda på att han skrivit en bok så har jag velat läsa den. Det var väl dock inte helt planerat att det skulle dröja närmare 20 år eller så. Men det gjorde det.
Den här boken förklarar vad det var som var så banbrytande med att Jan tog över som VD på SAS, vad det var han ändrade på i de gamla förlegade företagskulturerna. Tyvärr inser jag, när jag läser boken, att min inställning till den organisation jag är en del av förändras, jag är en del av en pyramid och jag delegerar till exempel uppåt. Det hade jag faktiskt inte tänkt på förrän jag läste Jannes bok, vilket är helt galet. Men det innebär nog bara att jag inte haft riktigt koll på vad som kännetecknar en pyramid. Pyramiderna är förlegade och jag kan säga att efter att ha läst boken, så ska nog i alla fall jag söka mig en ny organisation, läs den och se om det är dags för dig också!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej