Användarprofil Stake / Betyg & recensioner / Jihdes diabetes : en match för livet

Recension av Stake

Recenserad produkt

Läs den

25 december 2016

Jag tog till mig mycket av diabetes världen Jihde beskrev samt svar på en del frågor som uppstår. Boken är lättläst och tar upp många allmänna frågeställningar hos diabetiker och omgivningen. Det känns som om det skall vara en bok läkare, systrar och människor som jobbar med diabetiker måste läsa. Mycket av det personliga Jihde beskriver är ett stort frågetecken för både gamla och unga diabetiker men ändå har vården fortfarande inte mer kunskap för att bemöta eller hjälpa till för att lösa dessa. Tekniken utvecklas men den allmänna känslomässiga delen för att bli diabetiker är helt stillastående.

Det som saknas, och det jag gärna ville läsa om, var samma typ av bokstruktur men från ett barns synvinkel. Jihde är inget barn eller ens ungdom. Frågorna om skam och följdsjukdomar är ett bra mycket större svart orosmoln än det Jihde beskriver.

Boken inspirerade mig till flera positiva saker. Bland annat att läsa fler böcker och skaffa den automatiska blodsockerläsaren. Men den riktigt stora delen var att börja "ta fram" orosmolnet och ställa frågorna om hur, var och varför diabetesen förändrade mitt liv och varför dessa alltid blivit förtryckta.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej