Användarprofil Morpheus / Betyg & recensioner / Odd and the Frost Giants

Recension av Morpheus

Recenserad produkt

Odd and the Frost Giants
Inbunden (Hardback)
1 recension

Klassisk saga med Nordisk dekor

24 januari 2017

Neil Gaiman är ett fan utav folksagor. Han är också ett fan utav Nordisk mytologi. Och här slår han ihop de två för att skapa en klassisk saga med Asarna i de arketypiska rollerna som magiska följeslagare och Frostjättarna som de starka väsen som huvudpersonen måste överlista.

Det är en bra historia, som sticker ut dels för det mer moderna språket som Neil använder, jämfört med det som brukar vara standard i gamla sagor, och dels för att han som stor kännare av den här typen av berättelser lägger till tillräckligt många små twists på formulan för att göra den intressant och fräsch, samtidigt som den känns klassisk och välbekant. Och det är inte det lättaste.

Boken flyter också på bra med väldigt läsvänligt språk, och den gick fort att läsa ut. Dock dyker några ord upp som man kanske får rådfråga en ordlista om.
Trots att det är en bra historia känner jag dock att det är något som fattas. Jag antar att jag helt enkelt skulle vilja ha ut mer utav berättelsen. Och även om det håller boken ifrån toppbetyg så är det inte en dålig bedömning, att det som är det sämsta med berättelsen är att det finns för lite utav den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej