Användarprofil M / Betyg & recensioner / Främlingen

Recension av M

Recenserad produkt

Svenska översättningen kapar/ Censurerar stycken!

4 februari 2017

För den som känner sig hyfsat duktig på att läsa på engelska så skulle jag verkligen rekommendera det istället! Jag har läst flera av böckerna i både den svenska översättningen och originalet på engelska, och tyvärr är det så att i den svenska så kapar (?censurerar?) de ibland hela stycken! och vissa av sakerna som dessutom har relevans längre fram i serien. (vilket ibland kan göra en förvirrad när man läser den Svenska versionen.) Det är därför som jag ger just den här boken "Främlingen" 4 stjärnor istället för 5.

I den här bokserien finns det alltid något för alla smaker och det balanseras väl.
Fantasy, romantik, historia, krig, politiska intriger, mordgåtor, medicin, sci fi. etc. (Kan ibland tycka att den får lite samma kännsla som Tv-serien, The game of thrones.)
Den här första boken i serien, Främlingen, ligger starkast åt det romantiska hållet.

Två grejer jag gillar är att romantiken mellan huvudpersonerna inte rusas på (som i många andra romantikböcker) utan utvecklas mer naturligt och man får en djupare känsla för deras relation. En annan att man lär känna "skurkarna" på ett sätt som får en att känna sympati även för dem, vilket känns ovanligt i de flesta böcker, men definitivt gör det hela betydligt intressantare att läsa.
Det är också många små ledtrådar utspridda i serien vilket gör den rolig att läsa-om då man upptäcker nya saker. Man kan exempelvis få veta en detalj som inte får sin förklaring fören tre böcker fram eller i någon av spinn of- novellerna.

Jag har börjat läsa och har fastnat för den här serien och (även dess spin off böcker/ noveller som kompletterar till huvudserien (T.ex. Lord John-novellerna, The space between, Virgins m.fl.)) Jag började läsa böckerna efter att ha börjat följa TV-serien (som är mycket trogen böckerna). Ser att många andra här har tipsat om den.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej