Användarprofil Josskito / Betyg & recensioner / Ordbrodösen

Recension av Josskito

Recenserad produkt

Ordbrodösen
Häftad (Flexband)
1 recension

En makalös debut

5 februari 2017

Alla som tycker om spänning, mysterier och oanade vändningar borde läsa Ordbrodösen. Huvudkaraktären Alba ska på sin 18-årsdag få den kraft alla ordbrodöser får då, nämligen kraften att kunna styra andras tankar och handlingar. Men på inträdesprovet misslyckas hon. Från start är mysteriet ett faktum och läsaren får följa Albas egna väg att hitta svaret på släktens hemlighet.

Anna Arvidsson har ett fantastiskt språk. En unik berättarröst och ett vackert bildspråk. Det är så perfekt.
Författaren visar på enorm kreativitet och har hos mig skapat en beundran att komma på hela storyn. Så unik, så magisk, så overklig och samtidigt så trovärdig och nära verkligheten.

Det är korta kapitel som steg för steg tar läsaren närmare upplösningen. Helt plötsligt svänger det åt ett oväntat håll när man tror att man har kommit på svaret. Ordbrodösen är en annorlunda version av magisk sci-fi och ger Harry Potter-känsla blandat med en touch av Cirkeln. Den går bara att älska!

Mina förväntningar på den här boken var väldigt höga. Författaren var så ambitiös, så noga, så duktig. Skulle hon leva upp till den hype som skapats kring Ordbrodösen?

Svaret är ja, med råge. Bara en sådan sak som att Anna Arvidsson kom på ordet ordbrodös, ett ord som inte fanns, fångade mig första gången jag hörde talas om henne. När jag väl började läsa, kunde jag inte sluta förrän sista sidan var nådd. Tack för en fantastisk nutidssaga.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej