Användarprofil Hjorten / Betyg & recensioner / Marius - Roms tredje grundare : "Novus Homo" : Hispania Citerior 114-113 f.kr

Recension av Hjorten

Mycket läsvärd bok.

2 april 2017

Som en stor läsare av Conn Iggulden i allmänhet, men Kejsarserien i synnerhet tog jag mig an denna bok av Cristofer Andersson.

Jag hade inga direkta förhoppningar, då han gett ut denna själv, utan ett stort förlag i ryggen. Det kom ej att dröja länge innan jag kom att få äta upp detta antagande!

Boken är välskriven och det är en spännande intrig som löper med genom hela boken. Skildringen av karaktärer, miljö och allt runtomkring är mycket bra. Sedan känns allt vådligt autentiskt, speciellt då Cristofer valt att använda latinska begrepp på romerska vapen mm. (en pedagogisk ordlista finns och det tog inte lång tid innan de fåtal orden satt fast på min hinna).

Jag fann boken mycket underhållande men framför allt lärande! Det märkas att Cristofer arbetar som historielärare i sin vardag.

Det som kände lite jobbigt, i alla fall till en början, var språket. Cristofer skriver lite¿omständligt. Dock, efter cirka 40 sidor knäckte jag "koden" och sedan var allt en ren och skär fröjd.

Jag rekommenderar denna till alla som är det minsta intresserade av denna tidsepok och för dem som gillar Iggulden, Scarrow m.fl.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej