Användarprofil Håkan Mossberg / Betyg & recensioner / Grejen med substantiv och pronomen

Recension av Håkan Mossberg

Hade Sara nu svarat ja...

10 april 2017

De som har läst min recension av Saras bok "Grejen med verb" minns kanske att den innehöll ett uppriktigt frieri, riktat till Saras hjärna. Hade hennes hjärna svarat ja, ja genom Sara då förstås men skall nu sanningen fram så svarade hon inte alls, så hade jag nu efter att ha läst uppföljaren "Grejen med substantiv..." omgående föreslagit att vi av romantiska skäl kunde förnya våra löften... :)

Skämt åsido och med djupaste respekt för författaren så beror min förtjusning på att denna bok, liksom den förra, är så full av logiska, humoristiska och förtjusande resonemang kring grammatiken att även den mest svårflirtade måste ge efter och erkänna att det svenska språkets uppbyggnad är vansinnigt intressant.

Författarens lysande val av exempelfraser, som det dessutom finns väldigt gott om genom hela boken, är så otroligt skojiga så att jag, också liksom i den förra boken, tvingar mig att bläddra fram och tillbaka för att läsa om dem. Ibland fnissande, då och då fnittrande men väldigt ofta frustande av skratt.

Som då, med "Grejen med verb", är den enda varning jag måste utfärda inför läsningen av denna bok att den kanske bör intagas i enskildhet. På bussen drar den till sig oskäliga misstankar om att jag drabbats av akuta paroxysmer alternativt håller på att fullständigt förlora förståndet.

Har du inte redan ...verb?
Köp båda...

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej