Användarprofil Britt-Marie Kullin / Betyg & recensioner / Häxan

Recension av Britt-Marie Kullin

Recenserad produkt

Betyg: 5 av 5.

16 april 2017

Häxan är den tionde delen i Fjällbackaserien. Jag har läst alla dom tidigare böckerna, och här är en länk till min recension av den nionde boken, Lejontämjaren, som utkom 2014. Jag har tyckt mycket om alla dom tidigare böckerna, och jag tyckte ännu mera om den här.

Boken utspelar sig till största delen i nutid, med utredningen av mordet på en liten flicka. Men boken går även tillbaka trettio år i tiden, då det även då skedde ett liknande mord. Sen finns det även en tredje berättelse i boken, som handlar om en kvinna på sextonhundratalet, under tiden för häxprocesserna. Och så klart så vävs ju dessa berättelser samman till slut.

Boken handlar även om mobbning, nättrakasserier, flyktingfientlighet, rasism, utanförskap, och mycket annat. Och så får man ju förstås följa Erica och Patrik, deras familjer, vänner, och kollegor.

Jag tycker att det här är helt klart Camilla Läckbergs hittills bästa bok. Den är tjock, nästan sexhundra sidor, men ändå lättläst. Den är spännande och absolut inte förutsägbar. Den handlar om allvarliga ämnen, och känns aktuell. Men den är ändå lättsam och har humor i sig. Fast boken innehåller även mycket ondska, och fruktansvärda händelser.

Rekommenderar verkligen boken, som jag tycker är den absolut bästa boken hittills av Camilla Läckberg, och jag ser mycket fram emot nästa bok i serien.

0 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej