Användarprofil Cey / Betyg & recensioner / Tills bara aska återstår

Recension av Cey

Recenserad produkt

Seg, tråkig och dåligt skriven.

26 april 2017

Djävulen hade kommit till Värmland eller snarare tristessen. Har börjat läsa denna bok hela 3 gånger och den fjärde gången så tog jag mig genom den. Boken består av en rad huvudpersoner som inte är vare sig speciellt intressanta eller trevliga. Handlingen är fantasifull men dåligt ihopsydd och inte trovärdig för fem öre.
Handlingen utspelar sig bland flyktingar, som kommit till Sverige,
på en flyktinganläggning i Värmland. Detta är en av många böcker på senare tid som behandlar ämnet flyktingar i Sverige. För att göra det hela mer spännande och orealistiskt så blandas det in trafficking, voodo, EXPO och annat hokus pokus i en salig röra. Huvudpersonen Rebecka Born är som person inte speciellt tilltalande och ingen som jag personligen vill lära känna närmare i kommande böcker.
När jag läser en bok vill jag bli berörd, tänka till och få känslan av att jag vill läsa en fortsättning. Denna bok lämnar mig totalt oberörd i och med att ämnet flyktingar är sedan länge uttjatat av media och när jag läser en bok vill jag läsa om allt annat än just detta ämne. Jag vill slippa att få korrekthet på korrekthet staplad ovanpå varandra i en bok som troligen är skriven för att ge avkoppling och en flykt från vardagen men som är totalt misslyckat i detta alster.
Boken duger bäst som bränsle i kaminen och några fler böcker av Lisa Bjurwald kommer jag inte att köpa i och med att någon valuta för de pengar jag spendrat fick jag inte. Sammmanfattningen är att boken är seg, dåligt skriven och är bästa att glömma till förmån för böcker som har det där lilla extra som gör en bok bra och värd att komma ihåg.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej