Användarprofil Säkerhetschefen / Betyg & recensioner / Säkerhetsboken 2.0 - om säkerhet för företag och offentlig verksamhet

Recension av Säkerhetschefen

Toppenresurs för säkerhetschefen

18 juli 2012

Äntligen, den första breda handboken för säkerhetschefer i Sverige på svenska i modern tid. Nästan 700 sidor med matnyttigt för den som leder säkerhetsarbete i privat eller offentlig verksamhet.

Precis lika genomtänkt som när Wermdalen släppte säkerhetsboken 1992 men nu så mycket mer omfattande i 2.0 då arbetet utvecklats inte minst inom IT och informationssäkerhet.

Wermdalen och Nilsson har lyckats bra, trots att boken har inte svaret på alla frågor, så behandlar den ytligt de viktigaste områden som säkerhetsarbetet berör idag. Allt ifrån professionens utveckling till krishantering. Innehåller även värdefulla källhänvisningar där läsaren lätt kan söka vidare för att fördjupa sig inom någon del både på webb och i annan litteratur.

För den namnkunnige kan man också se att en hel del sakkunniga har varit inblandade, allt ifrån koncernchefer från storföretag till kända profiler inom säkerhetsområdet.

Ett måste för alla som leder säkerhetsarbete!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej