Användarprofil Kaffeläsaren / Betyg & recensioner / Ali och Blåklockans hjältar

Recension av Kaffeläsaren

Recenserad produkt

Mycket bra!

7 juni 2017

Ali tycker att pappa är en riktig hjälte. Men vad gör han egentligen på jobbet hela dagarna? Häng med Ali till pappas jobb och träffa Margit, Börje, Mohammed och de andra tanterna och farbröderna på avdelningen Blåklockan.
Har läst boken med sonen M. som är sex år. M. har fått en ny favoritbok i Ali och blåklockans hjältar, han vill läsa den om och om igen helst varje dag och är helt fast i den. Kan i stort sett hela boken utantill vid det här laget 😊 M. tycker det är bra att vi får se en riktig hjälte som Alis pappa är och inte bara hjältarna med superkrafter. Han är i det läget själv nu, där hans pappa också är en stor hjälte. M. gillar att Ali hjälper till på pappas jobb och han tycker det verkar vara ett roligt jobb. Av M får boken full pott i betyg!
Jag tycker också boken är bra! Det är bra och roligt att pappas jobb är i äldrevården och inte som polis eller brandman som annars är vanligt när papporna är hjältar. Där de är tuffa och orädda. Här lyfts en annan hjälte fram, den som är lite i skymundan i vanliga fall. Boken är lättläst och det är kul att följa en dag på Blåklockan. Den passar sonen alldeles perfekt i ålder att läsa! M. blev inspirerad, så vi har bakat och ätit kärleksmums fler gånger sen första gången vi läste. En mycket bra barnbok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej