Användarprofil Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg / Betyg & recensioner / Simone

Recension av Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm)

Recenserad produkt

Simone
Kartonnage

Betyg: 3,5 av 5.

14 juni 2017

Jag har läst nästan alla böcker som Denise Rudberg har gett ut. Alla vuxenböcker, och nästan alla ungdomsböcker. Och både dom hon har skrivit själv, och dom hon har skrivit tillsammans med andra.

Gillar hennes sätt att skriva lättlästa böcker, som känns moderna.

Hennes sex första böcker, två trilogier i chick lit-genren, tyckte jag mycket, mycket om. (Böckerna i den första trilogin heter Väninnan, Storlek 37, och O.S.A. Och böckerna i den andra trilogin heter Jenny S, Matilde, och Åse.)

Hennes, hittills, sex böcker i elegant crime-genren, tycker jag också mycket om, och det kommer en sjunde bok i serien, i oktober. (Här är en länk till min recension av den sjätte boken, På sex meters djup.)

Simone är den andra boken i trilogin Sthlmqueens. Den första boken heter Disa, och här är en länk till min recension av den.

Jag tyckte om Disa, även om jag kanske inte tyckte att den var riktigt lika bra som författarens tidigare böcker. Och jag tyckte ungefär detsamma om Simone, även om jag tyckte att kanske Simone var snäppet bättre än Disa.

Simone är kort, cirka 170 sidor, och mycket lättläst. Och jag rekommenderar den absolut för en stunds underhållningsläsning. Och jag ser fram emot den tredje och avslutande boken i trilogin.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej