Användarprofil Twark Main / Betyg & recensioner / Medicinska ord - det medicinska språket : begrepp, definitioner, termer

Recension av Twark Main

Gillar du medicinska ord?

19 juni 2017

I så fall lär du gilla den här boken. Här finns jättemånga ord av den medicinska sorten. Kanske inte precis alla om du letar efter mer nischade inriktningar, typ "Charles Bonnet syndrom", "pars flaccida" eller "rektal immittans". Att det sistnämnda ordet inte återfinns i boken bör nog ses som ett tecken på väl utförd fackgranskning och korrekturläsning då jag hittade på det precis nu.

Förutom alla dessa härliga medicinska ord och deras betydelser utsmyckas sidorna emellanåt också med små men tydliga svart/vita illustrationer. Favoriten just nu är bilden tillhörande ordet "rektalpalpation". Kanske blir det även din favorit, eller så hittar du en helt annan? Vid en snabb genombläddring i boken uppskattar jag antalet illustrationer till imponerande 500 stycken (typ).

Dessvärre saknas det helt och hållet recept på smarriga burritos men det vägs å andra sidan upp av den rena och lättlästa layouten.

Andra böcker jag gillar är "The Art of Small Films" utgiven av Four Corners Books och "Inre vägar till yttre rymden", publicerad av Anarchos. Notera dock att dessa inte har något som helst med medicinska ord att göra. Eller jo, en del av orden i "Inre vägar till yttre rymden" förekommer även i denna ordbok, så jag kan varmt rekommendera sträckläsning av båda.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej