Användarprofil Immanuel / Betyg & recensioner / Holy Bible (Barnes & Noble Omnibus Leatherbound Classics)

Recension av Immanuel

Recenserad produkt

Holy Bible (Barnes & Noble Omnibus Leatherbound Classics)
Inbunden (Leather / fine binding)

Tjusig och snygg "guldbroderad" bibel

7 juli 2017

Bibeln är som sagt snygg och därmed känns nästintill majestätisk eller kunglig när jag först såg den. Det är alltså en bibel du inte kan undvika att titta närmare på varesig vad för slags bok du än letar efter.

Den kommer med guldfärgade papperskanter, omärkbart lite genomskinlighet bland sidorna, A4-pappers tjocklek om jag får gissa, hård fram och baksida, lätt ljust guldfärgat band, och lättläslig text.

Hursomhelst finner jag mig själv undrandes: Vad är meningen med en bibel så perfekt i storlek på text och med KJV UTAN fotnoter, men som ändå har avbilder och målningar i den? Jag menar ska vi inte själva skaffa en uppfattning om vad bibeln säger och hur miljön såg ut? räcker inte Helige Anden.

Och här är ett litet smaktest på hur språket låter: "Thou shalt not make unto thee any graven image, or any likeness of any thing that is in heaven above, or that is in the earth beneath, or that is in the water under the earth:" Jag rekommenderar starkt att ni som köper att ni läser bibeln högt precis som jag gjorde så att ni kan bli bäst på att uppläsa saker på engelska men också av den anledning att det är bättre för er själ när ni läser upp/uttalar Guds ord.

Om det bara fanns den samma utan bilder så skulle jag inte ha något att klaga på.

Tack.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej