Användarprofil Snezana Lindskog / Betyg & recensioner / Makaber

Recension av Snezana Lindskog

Recenserad produkt

Stark poetisk skildring av en ung människas vardag

18 september 2017

Lika träffande och enastående som John Bauer lyckas måla mossan på stenar och ses som den ende av sitt slag att komma nära sanningen är Jim Friberg ensam av sitt slag på att poetiskt beskriva den äkta känslan av det första längtansfulla kärleksmötet mellan två ungdomar. Träffsäker beskrivning av den ordlösa mäktiga övermänskliga kärleken som träffar en som ett åsknedslag eller känslan av att befinna sig mitt i Big bang skedet. Han har lyckats att förklara det oförklarbara så nära med ord att känslan blir igenkännlig och oerhört nära sanningen av kärlekens väsen. Man känner igen sig i orden som skapar känslan. Förmedlad känsla som ger starkt avtryck i själen och jag slungas med och vill sluka innehållet i boken snabbare än snabbt.
Så personligt, så nära det blev med formen "Du och jag". Och att som läsare känna hur både "Du och jag" känner blir så starkt som om det vore min egen upplevelse.
Har du läst "Jag ger dig solen" av - Jandy Nelson, så är det skrivna i den bara en bråkdel så starkt - då kommer du att fullständigt älska Jims fantastiska förmåga att klä känslor med utvalda starka poetiska ord.
De första femtio sidorna suger in mig i fortsatt läsning som ett oväntat vakuum och det finns ingen återvändo. Jag är såld.
Det stormiga kärleksfulla i handlingen fortsätter starkt framåt men leder mig långsamt mot bokens destruktiva konflikt.
Lika starkt beskrivs sorgen och maktlösheten och jag fortsätter att inandas, sucka djupt och känna det smärtsamma i de poetiskt vackert utvalda orden. Smärtan och sorgen i maktlösheten som gör mina ögon tårfyllda.
Och när jag är klar med alla sidorna, känner jag sorg och saknad. Jag vill fortsätta att läsa mer. Då känner jag en enorm längtan efter en ny bok skriven med samma styrka och intensitet, en ny bok av Jim Friberg.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej