Användarprofil Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg / Betyg & recensioner / De förjagade

Recension av Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm)

Recenserad produkt

Betyg: 4 av 5.

23 oktober 2017

Boken De förjagade är den femte boken som jag läser av Mikael Strömberg. För sex år sedan så läste jag författarens debutbok, Vätten, som jag tyckte mycket, mycket om. Sen för fem år sedan så läste jag Mikaels andra bok, Inmurad, som jag också tyckte väldigt mycket om. För två år sedan så läste jag Strömbergs tredje bok, Vad gör dina barn när du sover?, och även den boken var riktigt bra. Slutligen så läste jag förra året, författarens fjärde bok, Sattyg, som jag tyckte var helt okej, fast det var en barn- och ungdomsbok.

Mikael Strömbergs nyaste bok, hans femte, heter De förjagade, och den utspelar sig under december 1917 i Norrbotten. Och jag tyckte om även den här boken av författaren. Om man ska rangordna böckerna, (vilket man förmodligen inte ska, men jag gör det ändå), så tycker jag om hans böcker i den här ordningen, Vätten, Inmurad, De förjagade, Vad gör dina barn när du sover?, och Sattyg.

De förjagade är riktigt spännande, med en krypande otäck känsla i sig. Och allt var inte riktigt som jag trodde från början. Men jag ska ju förstås inte spoila någonting här.

Kan absolut rekommendera boken till alla som tycker om skräck och thrillers. Och jag rekommenderar ju givetvis även Mikael Strömbergs tidigare utgivning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej