Användarprofil Sara Johansson / Betyg & recensioner / Salvekvick och kvacksalveri : alternativmedicinen under luppen

Recension av Sara Johansson

Väldigt intressant och bildande.

12 november 2017

Boken ger dig en bra inblick i både medicinens och alternativmedicinens verksamhet. Den förklarar varför studier behöver göras om så många gånger innan resultaten kan implementeras i medicinsk verksamhet, och varför alternativmedicin har så svårt att ta sig in landstingens verksamheter.

Det ger dig även en bra grund att stå på när det kommer till kritiskt tänkande av nya behandlingsmetoder som inte genomförs av legitimerande läkare, varför placebo är en grej som måste tas hänsyn till, vad som skiljer bra och mindre bra läkare åt, en väldigt intressant tillbakablick på medicinsk histroria och mycket mer. Allt med tydliga källor och data på det de beskriver.

Jag önskar att jag hade kunnat få min mamma att läsa den här, hon släpade med mig till diverse kirporaktorer, kinesologer och homeopater som liten. Mina problem? Jag hade ont i ryggen och fötterna av för mycket stillasittande. Hade hon i stället peppat mig till någon typ av ungdomsaktivitet två ggr i veckan så hade probloemet varit löst.

Ett måste för alla er som behöver bättre argumentationsunderlag och bättre kritiskt tänkande kring alternativmedicin och nya behandlingsmetoder!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej