Användarprofil Bosse / Betyg & recensioner / Walk! La Palma

Recension av Bosse

Recenserad produkt

Walk! La Palma
Häftad (Paperback / softback)

Tuff vandring på La Palma

9 januari 2018

Den lilla boken beskriver 37 vandringar. Detaljer om svårighetsgrad, ungefärlig tidsåtgång, längd, höjdskillnader och om vandringen är enkel väg eller cirkulär anges tydligt innan själva beskrivningen av leden. Vi försökte hitta vandringar utan alltför mycket höjdskillnader men det var svårt, speciellt när det gäller cirkulära vandringar. La Palma erbjuder vandring för den som är beredd på litet strapatser, är säker på foten och använder det lokala transportsystemet. Det finns angivelser för hur man åker buss och även om det finns matställen. Vi hade en hyrbil under vår vandringsvecka så det var bra att få veta något om parkeringsmöjligheterna och vägskicket innan vi gav oss iväg.
Naturligtvis finns det många fler vandringsalternativ än de som tas upp i boken. Skyltningen av leder är omfattande men ibland blev det litet förvirrande med många anvisningar vid korsande leder. Man måste ha en karta för att reda ut åt vilket håll leden gick. Naturligtvis underlättar en GPS och man kan ladda ner girpunkterna (Waypoints) från internet. Det gjorde vi inte men vi hittade tillbaka till bilen alla dagar - kanske inte exakt den väg som beskrivs i boken.
Återigen: La Palma erbjuder vandring med mycket höjdskillnad och lederna är ofta steniga (använd stavar). Boken hjälper till att göra att välja men tyngdpunkten ligger på litet svårare vandringar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej