Användarprofil @Barnboksfamiljen på instagram / Betyg & recensioner / Puss - målarbok

Recension av @Barnboksfamiljen på instagram

Recenserad produkt

Bra för barn med katter som husdjur

18 april 2018

Jag har läst den för både I & V - illustrationerna är söta och fångade speciellt V mycket.
Vi har ju själv två st katter så det ökade nog intresset för berättelsen - att fundera över ens egen katt och vad den gör när den försvinner iväg på uteäventyr är säkert ett ämne som gör ett flertal barn nyfikna.
Det fungerade för att väcka mina barns intressen.
Ett plus i den tillhörande målarboken är att samma berättelse berättas där - men på slutet uppmanas barnen till att fortsätta berättelsen själv. Smart sätt att uppmuntra till berättande! Även om folk har olika syn på fylla-i-böcker så tycker jag att målarboken med språkstimulerande syfte är en bra idé. Vet själv med min I som har en expressiv språkstörning och samtidigt älskar skapande - att för henne har samtal samtidigt som hon ritar/målar/skapar varit väldigt språkfrämjande för henne. Smart!
Berättelsen är skriven på rim och tyvärr måste jag säga att jag tycker det drog ner bokens betyg en del. Detta då det var svårt att få till ett bra lästflyt och ett antal rim hade ingen vidare finess. Kändes som författaren var ovan att skriva barnböcker på rim. Jag skulle föredragit samma berättelse fast utan försöken att göra den på rim. För illustrationerna är fina och själva berättelsen i sig tycker jag passar bra speciellt i barnfamiljer som själva har utekatter - då kan nog denna bok stimulera till samtal och vidare funderingar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej