Användarprofil Kim M. Kimselius / Betyg & recensioner / Purebred. Flykten från Olympo

Recension av Kim M. Kimselius

Recenserad produkt

Fängslande framtidsvision

7 maj 2018

En skrämmande berättelse om hur framtiden skulle kunna se ut. Baksidestexten, som du kan läsa nedan, gör inte rättvisa åt boken. Det här är berättelsen om en framtid, där all har havererat och fallit samman. Där världskrigen har förintat allt vi lärt känna. Thorbi ger sig av från Olympo, den stad han levt hela sitt liv, den enda kvarvarande staden i hela världen, enligt de som styrt den. Till sin förvåning hittar han andra människor, men han hittar även rester av den civilisation som en gång har funnits.

Lisa Hågesen gestaltar en skrämmande värld, där hoppet bor inom många, men även hatet. Författaren väver skickligt in kunskaper om vad som har hänt fram tills vi möter Thorbi, utan att vara övertydlig. Jag har njutit när jag läst boken och längtar efter fortsättningen. Jag tyckte om Divergent, men jag älskar Purebred Flykten från Olympo. Läs boken!

De trodde att en värld utan raser och religion skulle bli en värld i fred. De trodde fel.

I den glömda staden Olympo ruvar farliga drömmar om flykt, hämnd och förbjuden kärlek. Femtonåriga Thorbi drömmer om att döda freaket Dora, hans systers mördare. När Dora blir tagen av mystiska män iscensätter hennes vän Laban flykten från Olympo för att rädda henne. Thorbi följer med på den farliga resan. Får han bara chansen tänker han hämnas sin syster.

Långt därifrån har en gammal rörelse krälat upp till ytan och gör sig redo för krig. Thorbi och hans vänner hamnar mitt i en fasansfull plan att erövra Europa. Armén de möter har två mål. Slaveri och förintelse.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej