Användarprofil Jonny Hylander / Betyg & recensioner / Altered Carbon

Recension av Jonny Hylander

Recenserad produkt

Altered Carbon
Häftad (Paperback / softback)
1 recension

Odödliga människor?

28 maj 2018

Hur blir samhället om människor kan fortsätta att leva i andra kroppar? Om alla minnen kan överföras i en ny kropp? Men de som inte har råd att köpa nya kroppar, hur lever de?

Boken beskriver ett framtida samhälle där minnen och personlighet - själ ? - kan överföras till andra kroppar och till och med sändas genom rymden snabbt till främmande planeter.

Den yttre ramhandlingen i boken beskriver hur en legoknekt hyrs av en mycket rik företagare i ett framtida USA som vill få reda på varför en av hans kroppar mördades och de förvecklingar som uppstår. Persongalleriet är rikt och omfattande och språket är lätt att läsa (även om det är på engelska).

Boken skall visst vara grund till en TV-serie i en betalkanal som går nu.Jag har inte sett den och kan inte kommentera eventuella skillnader.

Mitt betyg baseras på att boken känns något (för?) lång, det känns som den upprepar sig ibland. Kanske har jag läst slarvigt, men på något ställe känns den även osammanhängande. Persongalleriet är rikt, ibland får man bläddra tillbaks för att få ett sammanhang, det underlättas inte heller av att berättelsen ibland har återblickar och är inte alltid kronologisk.

Men, javisst en stark 3 är det. Det är många timmars underhållning i en ny framtida värld. För de som gillar Joe Haldemans "Forever war", gillar säkert också denna bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej