Användarprofil jennys_bokhylla.blogspot.com / Betyg & recensioner / Eldsystrar

Recension av jennys_bokhylla.blogspot.com

Recenserad produkt

Snabbläst och svår att lägga ifrån sig!

13 juni 2018

Det märks tidigt i boken att författaren har stor kunskap och erfarenhet av psykologyrket och det avspeglar sig både i hur hon gestaltar Vera men även hennes klienter.

Vera framstår som en mycket empatisk person, som bryr sig om sina patienter och sina få men nära vänner. Hon har livserfarenhet men med det även en hel del tungt bagage som hon dock försöker använda sig av till fördel i sitt yrke. Det känns som att man kommer henne väldigt nära inpå livet.
Överlag så känns alla karaktärer och klienter väl gestaltade och trovärdiga.

Jag gillar även upplägget med boken där man växelvis får följa Veras privatliv; i sin lägenhet tillsammans med sin särbo, livet med sina vänner och besök hos sin syster Eva samt livet som psykologen Vera Lilja och möten med klienterna.
Men även perspektivet hos den människa som vill henne ont och som stalkar henne.
Där är motivet inte heller glasklart från början men allteftersom vi får veta mer om Veras och denne andre persons förflutna kan man som läsare börja ana sig till detta.

Boken är snabbläst med sina korta kapitel och så spännande att du inte kommer kunna lägga ifrån dig den!
Detta är del 1 i serien om Vera Lilja och jag kommer definitivt att vilja läsa mer, speciellt eftersom slutet redan avslöjat vad den kommer att handla om!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej