Användarprofil Pockethexan / Betyg & recensioner / Blodlokan

Recension av Pockethexan

Recenserad produkt

Pockethexan recenserar Blodlokan

10 juli 2018

Grattis Bookmark förlag jag verkligen älskar Louise Boje af Gennäs Blodlokan den får ett stort "HI!" =5-a
Den stora överraskningen för mig som aldrig läser baksidestexten på de böcker jag läser är att det här är den första delen av en trilogi. Jag blev riktigt glad när jag läste att det och då kanske vi kommer att få svar på fler av de lösa trådar som aldrig det inte blev någon lösning på.

Bokens huvudperson är Sara som kommer till Stockholm från Örebro. Hennes pappa har dött i en eldsvåda och hon plågas av sorgen. Tanken var att Stockholm skulle bli en nystart för henne. Allt låter bra i början, för hon får ett jobb på ett café och bor inneboende i ett rum hos en kvinna i Sumpan. Men det är inte alls lika tjusigt som hon gör sken av i sina foton på Instagram. För hon får slita hårt på caféet och det börjar hända mystiska saker i huset hon bor i.
När hon träffar Bella som kommer och äter lunch på caféet börjar det vända för henne. Bella arbetar nämligen på en pr-byrå och hon behöver precis en sådan person som Sara, hon har nämligen rätt personlighet och bakgrund. Självklart tackar Sara ja till det nya jobbet och att få dela Östermalmslägenhet med Bella. Fast det lugna livet som hon hade tänkt att få blir det inte med Bella, de festar med hennes vänner och går på kändisevenemang som Sara aldrig kunde drömma om att få göra. Det är då det börjar hända ännu mer skumma saker runt Sara och hennes familj. De är utsatta för hot, inbrott och förföljelser, Sara är hårdast utsatt. Det verkar som de tror att Sara känner till något som hennes pappa skulle ha sagt till henne innan han dog, men Sara vet inte alls vad det rör sig om. Inte blir hon klokare efter ha hittat en hel låda med pärmar i hennes pappas kontor. Pärmarna innehåller fakta om personer och händelser ur Sveriges historia som t.ex. Palmemordet, politikerna under 1970-talet som gick till unga prostituerade och liknande fakta.

Det som verkligen fångade mitt intresse med den här boken är just de här verkliga händelserna och spänningen med de mystiska sakerna som händer runt Sara. Det här är en helt ny typ av spänningsroman eller om man ska kalla det för psykologiskthriller. Jag ser verkligen fram emot fortsättningarna och att få se hur berättelsen utvecklas. Om du gillar spänning ska du verkligen läsa Blodloka av Louise Boje af Gennäs, den får ju självklart högsta betyg ett stort "HI!" från Pockethexan själv.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej