Användarprofil Torbjörn Pettersson, Nacka / Betyg & recensioner / The Lumberjack

Recension av Torbjörn Pettersson, Nacka

Recenserad produkt

The Lumberjack
Inbunden (Hardback)

Spänning och skräck!

11 september 2018

Sci-fi författaren Erik Martin Willén har tagit klivet från rymdkrig till mer jordnära spänning.
Det fungerar alldeles utmärkt. Willén har en egen stil att berätta och gör det mycket detaljrikt. Boken är skriven på engelska, precis som hans fyra tidigare böcker i Nastragull serien.

Filmstjärnan Christina Dawns karriär är på tomgång och hon flyttar norrut till den lilla staden Skull Creek, där hon hoppas på lugn och ro. Så blir det naturligtvis inte. En varelse är på jakt efter alla som gör skador på naturen och Christina hamnar i händelsernas centrum med sina vänner.

Willén skriver mycket detaljerat och hans personbeskrivningar är imponerande bra, framför allt av poliskåren i Skull Creek. Det är mycket action och en hel del våld. Jag skall inte jämföra för mycket med Stephen King men det finns en del paralleller, främst platsen historien utspelas, dvs norra USA, isolerat och vildmarksnära.

Boken borde naturligtvis filmatiseras, då den är mycket visuell och de spektakulära action scenerna för handlingen framåt. Jag känner även att Willéns kvinnoporträtt är mycket bra och välskrivna. I Nastragull böckerna är det en grupp kvinnliga rymdpirater som kallas för "The Vixens" som på liknande sätt tar över mycket av handlingen. Christina Dawn är dock av en helt annan karaktär, en verklig person som har en förmåga att hamna i ovanliga situationer. Jag ser fram emot nästa bok.

Rekommenderas varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej