Användarprofil @Barnboksfamiljen på instagram / Betyg & recensioner / Pijas bästa : Gittan, Lill-Zlatan och dom andra

Recension av @Barnboksfamiljen på instagram

Recenserad produkt

Pijas bästa : Gittan, Lill-Zlatan och dom andra
Inbunden (Halvklotband)
1 recension

Fin samlingsvolym

13 september 2018

För oss alla som gillar Pija Lindenbaum så finns en rolig nyhet med "Pijas bästa" som är en samlingsvolym med ett gäng av Lindenbaums bilderböcker samt även sångtexter från en opera som har premiär i höst tydligen.

Tanken är väl att det ska vara en fin presentbok att ge. Men jag är faktiskt väldigt svag för enskilda inbundna böcker få jag tycker det är en speciell känsla när barnen lätt kan kolla runt bland böckerna, titta på omslagen och välja ut en särskild bok som lockar.
Min erfarenhet både hemma och på jobbet är att sådana här samlingsvolym aldrig läses lika mycket som samma böcker men enskilt inbundna. Att lite av varje boks magi försvinner när man gör den till en samlingsvolym? Vad är er erfarenhet? Vad tycker ni? Läser ni samlingsvolymer hemma? Gillar barnen dom när ni läser och väljer sedan på eget initiativ som igen?

Samtidigt är ju boken fantastiskt fin som innehåller verkliga guldklimp-bilderböcker.
Jag tänker att det skulle kunna vara ett första sätt att introducera förskolebarn till kapitelbokens struktur? Att man läser en bok varje dag ur samlingsvolymen osv.
Men ska man ge i dop-present eller liknande så skulle jag nog ändå köpt samma böcker fast enskilt inbundna i ett härligt Lindenbaum-paket.

Svårt att recensera denna boken - för vi älskar Lindenbaums bilderböcker. Men upplägget med samlingsvolymer tilltalar inte riktigt oss. Om man inte alls håller med oss ang samlingsvolymer är boken förmodligen toppen. 150 sidor ren kvalite från Lindenbaums böcker. Bokpärmen känns lyxig och är fint inbunden, så den passar som present utifrån det perspektivet.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej