Användarprofil Mac / Betyg & recensioner / Stillhetens styrka : vetenskapen om meditation

Recension av Mac (Skåne)

Ett välkommet inslag bland meditationsfloran.

23 oktober 2018

Stillhetens styrka är en synnerligen välöversatt bok från engelskan "Altered Traits" av Bitte Wallin och handlar om vad meditation är, hur den utförs och vad för resultat man kan förvänta sig av den.

Daniel Goleman och Richard Davidson är två psykologer från Harvard som redan på 70-talet forskade om meditationens effekter och publicerade artiklar samt sedermera välrecenserade böcker i ämnet. De var samtida med dåtidens stora ämne Biofeedbackforskningen vilket idag har ersatts av den moderna neurovetenskapens landvinningar.

Boken är mycket välskriven och baserad på fakta och åter fakta om meditationens effekter på ett lättfattligt språk utan facktermer och om de förekommer är de grundligt förklarade. Man förklarar allt från Transcendental Meditation till den nya vågen med Mindfulness i alla dess former.

Vem bör läsa boken? Var och en som har intresse av meditation, som själv utövar eller tänker utöva meditation i någon form eller som är lärare i ämnet alternativt är terapeut. Samtliga får stor glädje och stor behållning av att läsa boken.

Jag har både det amerikanska originalet och den svenska utgåvan för jämförelsens skull och kan å det varmaste rekommendera boken. Även om det inte är en ren handbok i meditation så är det en bok om meditationens verklighet som man verkligen bör läsa och som hjälper till för förståelsen av utövningen.

8 av 9 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej