Användarprofil Britt-Marie Kullin / Betyg & recensioner / Vintereld

Recension av Britt-Marie Kullin

Recenserad produkt

Betyg: 5 av 5.

28 oktober 2018

Anders de la Motte tillhör verkligen en av mina absoluta favoritförfattare. Vintereld är hans åttonde bok, och jag har läst dom allihopa. Först ut är trilogin Geim, Buzz, och Bubble. Sedan duon MemoRandom och UltiMatum. Och nu dom tre första i Årstidskvartetten: Slutet på sommaren, Höstdåd, och den här boken: Vintereld. Jag har verkligen tyckt om alla författarens åtta böcker, och länkarna går till mina recensioner av dom.

Även om jag har gillat alla Anders de la Mottes böcker, så är dom hittills tre böckerna i Årstidskvartetten dom som jag har tyckt bäst om. Och Vintereld gjorde mig absolut inte besviken. För den var minst lika bra som dom två tidigare böckerna i serien, om inte ännu lite bättre. Jag tycker att böckerna i Årstidskvartetten är så mycket mer än kriminalromaner. Dom är lika mycket stora familjedraman, tycker jag.

Vintereld är, precis som dom två tidigare böckerna i serien, mycket välskriven, oerhört spännande, väldigt gripande, och totalt oförutsägbar. Och tyvärr så kunde jag knappt lägga ifrån mig boken, så den tog slut alldeles för fort. Jag längtar ju nu redan efter Vårboken.

Jag rekommenderar absolut boken Vintereld till alla, både till deckarälskare, men även till dom som inte läser deckare. För det här är så mycket mer än en kriminalroman, tycker jag. Böckerna i serien är helt fristående från varandra, så egentligen spelar det väl ingen roll i vilken ordning som man läser dom. Men läs alla tre, för dom är mycket, mycket bra allihopa.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej