Användarprofil Barnboksfamiljen / Betyg & recensioner / Hur såg världen ut förut?

Recension av Barnboksfamiljen

Recenserad produkt

Hur såg världen ut förut?
Kartonnage (Board book)
1 recension

Älskad av vår femåring

25 november 2018

Detta är en historisk faktabok anpassad för förskolebarn med uppslag om olika tidsåldrar genom historian. Varje uppslag behandlar en epok, allt från stenåldern till olika mäktiga perioder vid olika platser såsom Mayariket. Det gamla japan, industrialiseringen osv.
Varje uppslag är rikt illustrerat med korta faktatexter.

Nästan direkt jag hade köpt denna boken så ångrade jag mig. Hade jag inte missat att handla böcker med ett barnperspektiv? Hade jag köpt en bok som jag själv skulle uppskatta med mitt historiaintresse?
Därför hade den också fått stå högt upp i bokhyllan bortglömd ett tag nu.
Så bad min femåring att få läsa en bok hon aldrig läst förut nyligen, jag kollade i bokhyllan och hittade denna som hon direkt ville läsa med pappa.
Det roliga var att när hon kom ut en stund senare för att dricka vatten så möttes jag av något oväntat. Nämligen ett litet barn vars ögon glittrade entusiastiskt innan hon utbrast "Åååh! Boken var så spännande!" för att sedan göra en lång utläggning om hur det var i förr i tiden där hon benämnde händelser från flera olika perioder.
Jag blev lite paff, för jag trodde inte att detta var en bok skulle bli älskad av barn utan snarare av deras föräldrar. Men boken har blivit en klar favorit. Något i den fångar verkligen barnen samtidigt som den är väldigt lärorik för både barn och vuxna. Skriven på ett sätt som är konkret och tydligt för barnen. Roligt för en historienörd-mamma att få överraskas.
Ett klart värt julklappstips!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej